browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Een weekje New York

Posted by on juni 9, 2005

Dag Allemaal,

Hier een mailtje vanuit NY. Het is hier nu erg warm, we zweten wat af. Waar te beginnen….

Maandag vertrokken vanaf Schiphol, alles mooi op tijd, alleen is de beveiliging nogal opgekrikt, toch weinig vertraging. Door de douane en eerst maar eens lekker lunchen, sushi ging helaas niet want dat zat achter een andere gate. Volgens mij kon je eerst overal komen? Ach ja, toen maar Thais, ook lekker! De vlucht ging goed, al snel in Reykjavik (3 uur), na een uurtje door naar NY.

Dat stuk duurde wat langer, 5 uur. Dat stuk ook minder rustig, wat stukken met aardig wat turbulentie, maar daar is Marco niet meer zo bang voor ;-). Uiteindelijk kwamen we om ca. 22 uur in het hotel aan, perfecte lokatie, 1 blok van Times Square (en voor het hotel een sushibar!!!;-)). Joeri, schuin tegenover het hotel zit het hotel waar wij toen zaten. De kamer die we kregen was bagger, veel herrie, na bellen konden we een andere krijgen. Jammer genoeg zonder uitzicht, maar wel rustig. Als we wilde konden we de volgende dag nog een keer wisselen, voor beter uitzicht, dat hebben we niet gedaan. Toen sushi eten en naar bed. Dat was dag 1.

Dag 2, Natuurlijk wil Alice eerst koffie en dat is in NY geen probleem, op iedere straathoek zit een Starbucks. Die dag zijn we naar Liberty en Ellis Island geweest. Op weg daarnaartoe bij Ground Zero langs, daar zie je eigenlijk niet zoveel, de volgende dag nogmaals, maar dan vanaf de herdenkplek, met fotos en namen enzo. De lunch was bij Katz Deli, die schijnen de beste Pastrami sandwich te hebben.Wow, wat een hoeveelheid beleg!!! Ik denk bijna een pond op 2 boterhammen! Wel erg lekker. Toen uitbuiken in het hotel, het was al weer een uur of 6 (lunch was dus eigenlijk vroeg diner). Om een uur of 8 maar eens aanstalten maken om naar de film te gaan. Mega bioscoop (25 zalen) heel dichtbij, lekker naar Cinderella Man geweest, goeie film met Russell Crowe. Toen lekker naar bed. Vandaag wat rustiger aan doen. We wilen naar het theater, een musical. Het moet All Shook Up worden, Grease achtig met Elvis liedjes. Bij de kortingsstand staat een rij van hier tot aan Tokyo. Dat doen we dus niet! Maar naar het theater zelf en daar kijken wat het kost. Daar redelijke plekken voor een redelijke prijs. Dat is voor die avond. De rest van de dag naar Rockefeller Center geweest, stukje Central park, JR winkel, Bloomingdale winkel (Ultimate kookgadgets daar!!). Om 20 uur naar de musical, de plekken zijn ok, maar omdat het niet vol is mgen we naar voren, worden het opeens HELE goede plekken!! Erg leuke musical… Aanrader om naar toe te gaan.

Nou dat was het tot nu toe. Het is hier nu 9uur, alice slaapt nog en ik lig met PPC en illegale Wifi te mailen 😉 Erg lekker gegeten tot nu toe, sushi, Deli, noedels…lekker lekker. Het is warm en m.n bolleke is wat verbrand en Alices schouders ook. Vandaag staat op het menu Chinatown en vanavond Baseball. Qua eten dus Dim Sum en Hotdogs 😉 Het blijft een geweldige stad! De baseball game was erg leuk om naar toe te gaan. Erg leuk om zo’n evenement mee te maken. Jammer genoeg was de avond op het Empire State niet gelukt en toen we er wel waren was het heiig, erg jammer.

Marco & Alice

Comments are closed.