browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

In Podere Corte alle Rose

Posted by on juli 21, 2017

We vertrekken op tijd vanaf Gasthof Handl, het is lekker weer. Vanuit Oostenrijk rijden we al snel Italië binnen. We hebben nog niet ontbeten en we stoppen bij het eerste ding in Italië. Dat is het fijne in Italië, overal goede koffie en goed belegde broodjes. Ook hier een top Latte en een broodje mortadella voor mij, zoete broodjes voor de anderen. Leuk en lekker begin van de dag.

De rit naar Grosetto verloopt voorspoedig, wel vrij druk maar na Bologna is het rustiger. We stoppen voor de lunch bij Cosimo di Medici in Barberino. Google geeft een hoge score en het is niet ver om. We krijgen een toplunch! Wel wat veel en dan doen we niet eens Italiaans met antipasti, primi en secondi. Wel van alles wat met lekker foccacia en vies toscaans brood (zoutloos). We krijgen gemengde antipasti , risotto porcini, ravioli met ragu, scallopine met asperges en pasta met een pestoachtige saus. Heerlijk, goed begin in Italië!

Daarna is het nog een stukje rijden naar ons appartement. Eerst natuurlijk nog ff langs een supermarkt. Bij aankomst bel ik de eigenaar en na wat houtje touwtje Italiaans-Engels begrijpt hij dat wij de huurders zijn (hij zei al dat ze vol zaten ;-)), binnen 5 minuten is hij er. We hebben een appartement dat nogal ruim is, keuken, woonkamer, 2 badkamers, 2 slaapkamers. Enige nadeel is dat we de bovenverdieping hebben, wel een buiten zitje onder een grote boom. Zwembad in de tuin, heerlijk rustig, 2 restaurants op loopafstand (ook brood en koffie daar). Kids natuurlijk meteen zwemmen, het relaxen kan beginnen.

We eten die avond pizza bij het restaurant vlakbij. Lekker, maar veel te veel voor ons, de rest gaat mee voor de lunch. De dag zit er weer op!

De volgende ochtend begin ik met een rondje hardlopen, kort maar, bijna 5 km. Dan ga ik met Rosalie brood en koffie halen. Jammer genoeg is het brood hier niet zo lekker als in Frankrijk, maar met het juiste beleg komt het wel goed, San Daniele ham, Porchetta, Mortadella, goed spul hoor!

Vandaag verder een rustdag, kids lekker zwemmen en spelen in het zwembad. Wat maken ze toch een herrie! ?? Lunch is de pizza en Florian vindt het prachtig dat ie bij het zwembad mag lunchen!

’s Middags nog ff boodschappen doen. Nu op zoek naar een grote supermarkt. We belanden in een heel mooi winkelcentrum met een hele luxe supermarkt!! Dat wordt nog leuk de komende 2 weken!! Diner en lunch voor morgen geregeld. Vanavond gaan we weer uiteten.

Eerst nog ff zwemmen, dan ff relaxen en dan wandelen we naar het restaurant. Lekker gegeten met spaghetti vongole, fritte pescatore, dat van de kids is minder, Florian een witte pizza met worst en frites (mega berg frites op z’n pizza ?) en Rosalie pasta met vlees, ook niet zo lekker. Leuk wandelingetje terug, het koelt lekker af met een lekker briesje. We zien wel dat we niet goed genoeg hebben gesmeerd, Rosalie en Florian hebben beide een rood snoetje. Morgen maar iets uit de zon doen.

Comments are closed.