browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Begin zomervakantie 2017

Posted by on juli 19, 2017

Natuurlijk waren er al lang zaken geregeld voor de vakantie van 2017 maar toch werd het spannender dan nodig. Een paar dagen voor we vertrekken kijk ik toch eens hoe het met mijn paspoort is, eigenlijk meer voor een tripje later dit jaar naar Moskou. Blijkt het paspoort al lang verlopen! Oeps, afgelopen juni naar de Ardeche helemaal niets in de gaten en eigenlijk niet nodig gehad. Helaas weet je het nu en dat zit niet helemaal lekker. Gelukkig kan ik maandag een nieuw paspoort aanvragen en met spoed ligt het dinsdag klaar.

Normaal vertrekken we op tijd nu dus gedwongen wat later, 9.00 eerst paspoort ophalen. Wel heel relaxt in pakken, de spullen passen er ruim in. De kids geïnstalleerd met gadgets, snacks, drinken in de mini koelbox.

Gelukkig ligt het paspoort ook echt klaar. We kunnen weg! De rit verloopt soepel. We lunchen bij Subway en daarna is het drukker op de weg, wat een hoop vrachtwagens en veel werk aan de weg. Ach ja, maar rustig door kachelen.

Net voor we in Oostenrijk komen stoppen we nog ff om het vignet op te plakken. Plan is om net in Oostenrijk wat te gaan eten. Het wordt steeds donkerder en het begint flink te regenen. Die regen gaat over in hagel eerst wat normale hagel maar dan in een voor ons in ieder geval meest hevige hagelbui ooit! Je kunt niets meer! Auto’s staan stil op de snelweg, vluchtstrook. Wat een gigantisch kabaal! Vooral Florian is helemaal in paniek en ook wij zitten niet helemaal op ons gemak! Het lijkt dwars door de vooruit te komen. Langzaam wordt het minder en langzaam rijden we verder, met steeds weer ff stoppen want je ziet niets af en toe. De laatste tijd staan we stil onder een viaduct en dan is het over. Florian wordt weer rustig en wat eerst ‘de leukste dag ooit’ was is nu ‘de ergste dag ooit’. Gelukkig lijkt hij het later op de dag weer ‘vergeten’, je merkt wel bij hem dat hij dan heel erg op de praatstoel gaat zitten na zo’n spannend moment. Ennuh vergeten doet hij dit zeker niet, hij heeft het ook nog over Bali, toen we vast zaten in de glijbaan of op de boot met hoge golven.

Als we eindelijk stoppen om te eten, heel veel is dicht in Tirol, zien we ook de auto. Flink wat deukjes, ach ja dat regelen we na de vakantie wel. Na een van de slechtste curry worsten ooit 😉 zijn we net voor 21 uur in Gasthof Handl. Ik kon zweren dat we hier eerder zijn geweest maar dat is niet zo. Ach ja iets minder rustig dan wat we een paar jaar eerder hadden maar prima verder. Dat was trouwens Maurerhof, iets verder net in Italië. Om 22 uur slapen we. Voor een rijdag al best wat meegemaakt ;-).

Zometeen door naar Grosetto naar agriturismo Podere Corte alle Rose, iets meer als 600km te gaan.

Uitzicht naar het noorden, 5 minuten voor hagelbui

Uitzicht naar het zuiden, 5 minuten voor hagelbui

De schade na de hagelbui, wat een kabaal zeg en wat kan het dan lang duren

Da’s nog eens een curryworst, helaas niet lekker

Bijna bij Gasthof Handl

Uitzicht vanaf onze kamer in Gasthof Handl

Vanaf het balkon ’s ochtends vroeg.

Comments are closed.