browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Een weekje Ardeche, Camping Les Truffières

Posted by on juni 11, 2017

Dit jaar een late tussenvakantie, de kids hadden een korte voorjaarsvakantie en nu dus een weekje met Pinksteren. We wilden ergens naartoe met lekker weer, helaas was dat niet Zuid Limburg. Iets verder kijken dus en met weinig drukte is de Ardeche een fijne plek om te zijn. Het uitzoeken van een camping was lastiger, keuzestress ;-). Uiteindelijk gekozen voor Les Truffieres, niet duur, airco, goede beoordeling op Zoover.

We vertrekken op vrijdagmiddag alvast, we komen uiteindelijk in Aywaille in de Belgische Ardennen. Mooi plaatsje, hotel geboekt toen we een frietje aten een kwartiertje rijden van Aywaille. Bleek iets te lastminute te zijn voor Le Coin Cocoon bis ;-). Niemand te zien, na wat bellen, mailen, berichten verschijnt toch iemand. Erg mooi appartement midden in het dorpje, onthouden voor later! Echt mooi en niet duur.

Op tijd weer op, eerste stop een Mc Donalds om te ontbijten, dicht! Vreemd langs de snelweg! Ietsje verder in Luxemburg tanken en een Dunkin Donuts, Amerikaans maar met Europese bediening, lees kortaf, chaos en lang wachten ;-).

De rit naar de Ardeche verloopt tot Lyon goed zonder al teveel drukte. Daar leidt Google ons ruim om Lyon heen. Handig dat roamen met data nu kan binnen de EU! Eigenlijk geen file tot we bij Valence weer op de tol komen, klein stukje nog. Vlakbij de camping gaan we eerst nog ff naar de supermarkt, wat eten voor vanavond en ontbijt.

Bij aankomst barst er een mega onweersbui los, van receptie naar auto en we zijn doorweekt ;-). De camping ligt erg mooi, een iets oudere caravan, wel groot, grote veranda, genoeg opslag, Ok dus. We zijn volgens mij de eerste gebruikers van dit seizoen. Helaas is het zwembad nog dicht, balen, als we dat hadden geweten was het echt iets anders geworden! Verder mooi kleine camping, rustig, vlakbij de attracties. Zwemmen dus in de rivier.

Zondag begint lekker met Florian die alles er weer uit gooit. Kids, verveelt nooit ;-). Vandaag lekker rustig aan, het weer is lekker, niet te warm, goed om ff te wennen, voorspelling is top! Lekker rondje trail (hardlopen op Franse paden is altijd een trail ;-)). Potje minigolf, ff naar supermarkt en chillen.

Potje mini golf, kids hebben hun eigen regels 😉

Je komt eens wat tijdens loopje

Lekker vooruitzicht!

Lekker weertje bij aankomst

Kids ff uitlaten tijdens rit

Weer uitlaten 😉

Appartementje in Aywaille

Vertrek uit Aywaille, ’s ochtends vroeg

Station Aywaille, daar rechts met dakkoffers staan wij

Eerste stop voor een ijsje bij Roermond

Maandag begint met een leuke trail van zo’n 8km, afwisselend over rotspaden, weg, soort hei, heuvels. Leuk! 

Na de lunch gaan we naar een strand aan de Ardeche. Mooi plekje, niet druk. Fijn als het lekker rustig is. De kids vermaken zich prima en dus wij ook. Terug op de camping durft Florian wel alleen een ijsje te halen, Rosalie niet. Na ff zeuren gaan ze met z’n tweeen weer terug en heeft Roosje ook een ijsje. Tja wat is wijsheid, ze moet toch leren durven. Opvoeden, poeh, wanneer doe je het goed?

Diner een bavette met pepersaus en gratin, best okay uit de caravankeuken ;-). Morgen op zoek naar de 3 p’s (pleintje, onder platanen een plat du jour).

Aan de Ardeche

Paadje waarlangs ik een trail liep

Dinsdag gaan we naar de krokodillenboerderij, net als 2 jaar geleden. Het is best rustig en de kids vermaken zich prima. We lunchen ook op dezelfde plek in Pierrelatte ;-). Lekker, iets met eend en een saus, de plat du jour. Op de terugweg nog een bezoekje aan de supermarkt voor lekkers de komende dagen. We wandelen rond de camping met de kids, erg mooi gebied!

Woensdag is de koelste dag, we gaan langs de Ardeche rijden. Eerst weer een leuke loop, bijna 10km erg leuk en afwisselend weer. Het is mooi weer en lekker fotoweer zo. Leuke stops bij uitkijkpunten. We lunchen in Vallon Pont d’Arc. Daadwerkelijk de 3 P’s, leuk! Op de terugweg stoppen we nog in Bourg St-Andeol en wandelen we daar wat en sluiten af op een terrasje. Wat is het toch lekker zo, niet druk, lekker weer en niet te warm.

Donderdag wordt het warm. De dag begint weer met een loopje, iets meer als 5km. Deze keer wat meer ten zuiden van de camping. Op tijd gaan we naar Pont d’Arc. Daar huren we een kano en vermaken ons prima, lekker weer, schaduwplekje, lunch meegenomen, Wow, das de eerste keer en het smaakt zelfs goed! Broodjes met gebakken worstjes, lekkere ham, kaasje, chorizo, wat hebben we het toch slecht! Rond 15.30 lopen we terug, nog ff de Pont d’Arc vanaf de andere kant bekijken, daar ook foto’s maken.

Vrijdag alweer de laatste dag in de Ardeche. ’s Morgens lekker rustig aan en ’s middags naar de Ardeche, het strandje is zo goed als leeg, een paar vissers die net 2 joekels vangen, Florian is onder de indruk en mag ze aaien. Na een tijdje gaan we op zoek naar een supermarkt voor de laatste boodschapjes. Voor vanavond willen we eigenlijk een Pan Americain ergens eten, da’s een stookbroodje met iets van vlees en friet met een sausje. Helaas heeft degene die we dachten het niet, dan ff zoeken en weer terug naar Pont St. Esprit, helaas is dat tentje dicht (dat is het enige nadeel van nu in de Ardeche zijn, niet alles is open). We vinden uiteindelijk een Amerikaanse diner (of wat erop moet lijken 😂). Best Ok kipburger, maar dus geen Pan Americain. In de zomer maar dan in Fréjus ergens.

Terug op de camping begint het opruimen en inpakken. Eens een keer met minder terug dan heen 😉.

Op zaterdag op tijd op en we vertrekken rond 6.15. Het is lekker rustig op de weg. We lunchen lekker bij Subway in Metz en zijn uiteindelijk om 17.45 thuis. Alleen in NL duurde het wat langer omdat de A73 weer eens dicht was. Snel de spullen uit de auto en Surinaams halen, dat is het enige dat ik mis bij een vakantie in Europa, het Aziatische eten. Het was een lekker weekje, er echt eventjes helemaal uit in een rustige periode.

Ochtend van vertrek

Straatje Pont St. Esprit

In Pont St. Esprit

Diner in Frankrijk

Aan de Ardeche

Visje aaien

Gezellig

Mooi hoedje

PPP

Pont d’Arc

Dagje Ardeche

Lekker rustig

Met z’n eigen band

Vallon Pont d’Arc

Spulletjes

Onze avonturier

Ons ventje

De Ardeche

Aan de Ardeche

Aan de Ardeche

Pierrelatte, vlakbij PPP

Bij de krokodillenboerderij

Knap stel

En nog wat fotos van de camera.

Comments are closed.