browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Vanuit Koh Samui

Posted by on december 1, 2004

Hier het laatste deel vanui Koh Samui. Het is dus gelukt om de boot hier naartoe te nemen. šŸ˜‰

Het hotel/resort dat we hebben ziet er erg mooi uit. Het ligt iets van het drukste stuk af, maar met een soort busje is dat geen probleem. Het uitzicht vanuit het ‘chalet’ šŸ˜‰ is geweldig, zie de fotos binnenkort.

Het weer valt wat tegen, af en toe een buitje en af en toe zon, meestal dus bewolkt. Als de zon schijnt is het meteen heel erg warm. Dus eigenlijk wel lekker zo.

Hier op Samui hebben we ook nog het een en ander gedaan. We zijn naar een Vlindertuin geweest, erg leuk om fotos te maken, er zijn er een stel erg mooi geworden!

Toen hebben we nog een tour over het eiland gedaan met een taxi, die we voor de hele dag hadden gehuurd. We zijn naar een waterval geweest, Big Buddha, een plaatsje, Nathon, wat de hoofdstad is van Samui en verschillende uitkijkpunten. Erg leuk, oh we hebben ook nog een korte olifantentocht gemaakt.

De een na laatste dag hebben we nog een korte kookcursus gedaan, de leukste! Voortaan kijken of er op vakantiebestemmingen kookcursussen te doen zijn, echt leuk om te doen!

Nou de conclusie over de vakantie.

Erg leuk! Als je hier naartoe gaat neem dan een zo leeg mogelijke koffer mee en koop hier kleding. Zeker Bangkok is erg geschikt voor winkelen, echt en nep.

De Thaise mensen zijn erg aardig en voor wat wij hebben gemerkt erg eerlijk. Nee zeggen doen ze niet snel, dat kan erg irritant zijn. Bijvoorbeeld toen de boot niet ging, een Australisch stel wilde een brief hebben met daarin, dat het niet hun schuld was dat ze het vliegtuig misten, voor de vliegmaatschappij oid, dat mocht blijkbaar niet. Ze zeiden gewoon niets meer tegen dat stel en die werden dus best pissig: “You can’t just ignore us!”. Het Thaise meisje zei echt niets meer! Pfff wat zou ik [marco] vals worden! Gelukkig hebben wij zoiets niet meegemaakt. Gewoon blijven lachen, dat doen zij ook.

De prijzen zijn hier echt belachelijk laag! Kleding, eten, souvenirs, hotels, binnenlandse vluchten, etc. Het kost geen drol. In het noorden is het het goedkoopst, in Bangkok is het iets duurder en hier op Koh Samui is het het ‘duurst’. Thais eten is natuurlijk het goedkoopst, maar er is genoeg anders zeker in steden. Wij hebben heerlijk Japans (sushi) gegeten. Het lekkerste Thais hebben we in Chiang Mai gehad, op die foodcourt, geweldig!!

Met wat we nu weten zouden we het maar iets anders doen. Bangkok hetzelfde, een paar dagen met wat excursies. In het noorden (Chiang Mai), alleen maar excursies (met een taxi of tuk-tuk) want in de stad zelf is weinig te zien. Misschien zelfs vanuit Bangkok zelf naar het noorden rijden en onderweg nog het een en ander bekijken want tussen Bangkok en Chiang Mai ligt nog heel wat interessants! Vanuit Chiang Mai naar het zuiden vliegen afhankelijk waar, want het zuiden is nogal groot ;-). Samui misschien niet meer, maar iets anders in het zuiden, wel lekker zo’n resort maar dan op een leuker eiland, Koh Samui vond ik toch wel erg toeristisch op een negatieve manier.

Duiken viel wat tegen maar dat heeft aan het weer hebben gelegen. Ik ben nog nooit zoveel jongeren tegen gekomen op een vakantie. Zeker in Chiang Mai en Koh Toa/Samui. Je kunt hier (denk ik ;-)) geweldig uitgaan maar ook heel veel cultuur zien met een aardige bevolking. En alleen hier op Koh Samui merk je iets (als je er op let) van ‘seks toeristen’, 2 van die vieze NL’ers die we hoorden onderhandelen, toen we bij Starbucks zaten!

Nou genoeg erover. Ga er maar gewoon naartoe!

Marco & Alice

Comments are closed.