browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Een paar dagen Pemuteran

Posted by on juli 30, 2015

Vanaf Lovina is het ongeveer een uurtje rijden naar Pemuteran, Amertha Bali Villas is ons volgende verblijf. We kunnen dus op ons gemak doen en dat doen we ook. We ontbijten en daarna ga ik met de kids nog ff zwemmen en Alice kan op haar gemak inpakken. Met m’n darmen is het nog niet top, dus maar wat anti diarree om de boel te resetten ;-). Tegen twaalven gaan we naar de receptie om uit de checken en precies op tijd staat onze chauffeur klaar.

Het ritje is leuk en vooral het laatste stuk rustiger qua autos en brommertjes. Dit lijkt me meer het Bali wat wij leuk vinden. Het resort ligt er prachtig bij, aan zee in een prachtige tuin. Ons huis is echt gigantisch, man wat een luxe, een groot zwembad, ligbedden, een groot overdekt dagbed, aparte buitenkeuken met dakterras erop. Heel mooi, goed geregeld van mezelf ;-). Natuurlijk duiken de kids meteen het zwembad in maar we willen ook lunchen. Dat doen we in het restaurant va het resort. Een lekkere nasi campur voor ons en de bekende zut voor de kids.

Daarna een poging tot snorkelen, Rosalie vindt het wat spannend. De zee is een beetje onrustig waardoor ze er niet goed in komt. Dan ga ik maar eventje in m’n eentje. Morgen nog eens proberen en dan ook een excursie regelen naar Menjangan Eiland om te duiken en te snorkelen. Voor de kids ook flippers gehuurd en dat vinden ze super, erg geinig om te zien.

’s Avonds eten we weer bij het resort, deze keer wat Thais gekozen, lekker maar niet geweldig ;-). Morgen ergens anders. Als we een ijsje gaan halen zien we wat leuks vlakbij. Voor de kids een kadootje, wat zijn prijzen hier toch vreemd, twee ijsjes zijn net zo duur als een pijl en boogsetje. Maaltijden, zelfs in een resort, zijn erg goedkoop, zeker als je indonesisch neemt. Bijvoorbeeld een bord Nasi Campur is 58.0000 IDR, dat is bijna 4 euro. En het kan veel goedkoper als je in een warung gaat eten. Excursies zijn wel weer best prijzig, 2 duiken $ 100,- en snorkelen $ 60,- kids voor de helft. Ach ja.

We slapen weer lekker uit, pas tegen tienen gaan we ontbijten. Het plan is om vandaag een stukje te gaan wandelen bij de tempel van Pemuteran. Daar kun je dan ook verder de berg op naar een kleinere tempel van waar het dan heel mooi uitzicht is. Tip is wel om dat later op de dag te doen. Dus dat gaan we later doen. Op naar het strand en zwembad. Ook Alice gaat snorkelen en daarna ga ik het nog een keer met Rosalie proberen. Deze keer gaat het goed, wel een beetje spannend in het begin maar daarna vindt ze het erg mooi. Ik blijf bij haar en hou haar hand vast. We zien veel vis, mooi koraal en zeesterren. Erg leuk. ’s Middags nog een keer en dan zien we zelfs een kleine Lionfish, wist niet dat die zo dicht bij de kant zaten!

Dan tijd voor ons wandelingetje. Bij de receptie vragen we om vervoer tot aan de tempel. Op het kaartje zag het er simpel uit dus op de vraag om een gids geef ik nee als antwoord. Hmmmm is dat we zo slim ;-). Het is helemaal niet ver en de wandeling begint goed, maar de weg omhoog is toch echt niet zo duidelijk ;-). Het paadje splits zich af en wordt smaller en smaller. Florian ziet het helemaal niet meer zitten en als we dan ook niet meer naast elkaar kunnen stoppen we er mee. Terug maar weer, het was kort maar krachtig zullen we maar zeggen. Dan wel terug, dat is dan wel weer een aardige wandeling. Ach ja je kunt niet alles hebben. 🙂 Meteen het zwembad weer in als we terugkomen, in ons ondergoed. Dat vinden de kids helemaal geweldig ;-).

We eten lekkere nasi en bami tegenover het resort. Op tijd naar bed voor ons tripje naar Menjangan Eiland om te snorkelen. Duiken ga ik wel vanuit Amed doen.

Vroeg op voor de snorkeltrip naar Menjangan, eens kijken hoe het gaat met de kids. We zijn precies op tijd en na wat spullen pakken gaan we met de boot een 45-55 minuten varen tot we er zijn. Florian vindt het allemaal maar erg spannend en Rosalie is vooral bang voor het snorkelen. Als we er eenmaal zijn dan ligt Rosalie er toch nog vrij snel in met Alice en vindt ze het heel erg mooi. Florian gaat er ook eventjes in maar die vindt vooral het zoute water maar niets ;-). Het is echt erg mooi snorkelen maar ook de tocht er naartoe is erg mooi. Je krijgt een mooi uitzicht op Bali maar ook op Oost Java en zijn bergen. Erg mooi!

We krijgen ook nog een lunch op de boot en dat blijkt een toppertje te zijn. Twee nasi campus en 2 mie goreng. Erg lekker en traditioneel geserveerd zonder bestek, of dat bewust is weet ik niet ;-). Echt een lekkere lunch met echt indonesisch eten, lekker pittig, dus niet te.

Rond 14 uur zijn we weer terug. Het was een leuk tripje, erg mooi gesnorkeld op 2-3 plekken met een prachtig onderwater uitzicht van een muur die tot ca. 30m diep ging, erg indrukwekkend als je verder niet gaat duiken en dus maar aan de oppervlakte blijft snorkelen.
Bij terugkomst relaxen we nog wat bij het grote zwembad en later bij ons huisje. We eten lekker bij het restaurant en zien na het eten nog een Hindoe ceremonie als we een ijsje halen. Het was een leuke dag!


[xmlgm ngg_gallery=71]

Comments are closed.