browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Vanuit Chiang Mai

Posted by on november 21, 2004

Hier zijn we weer, nog steeds vanuit Chiang Mai.

Eergisteren hebben we een tour gehad naar de Langnek vrouwen stam, aan de grens met Birma. Onderweg zijn we gestopt bij verschillende dingen, waaronder een vlindertuin en weer een orchideeen kwekerij. Foto’s maken was heerlijk daar, hopelijk zijn er wat gelukt, van die closeups. Kon daar wel een uur blijven hangen om foto’s te maken ๐Ÿ˜‰ Daarna nog een grot in geweest en toen een lunch in een klein eettentje, waar je normaal gesproken niet zo snel naar binnen gaat ๐Ÿ˜‰ Natuurlijk was het erg lekker, tja die Thai kunnen wel koken zeg!

Toen het hoogtepunt van de dag, die langnek vrouwen. Dat ziet er echt heel naar uit. Je krijgt echt medelijden als je daar rondloopt. Beetje ‘poppen’ kijken. Daar koop je dan iets om ze te helpen en dat kunnen ze ook wel gebruiken. Een Nederlands echtpaar kocht een paar poppen die wat ‘duurder’ waren en ze waren helemaal hoteldebotel om wat ze verdienden. Daar ga je ook niet afdingen. En die ringen om die nek en benen schijnt dus ‘functioneel’ te zijn: “Een leeuw valt aan en bijt dan eerst in je been om je te laten vallen en dan in je nek om je te doden.” Ach ja het is hun cultuur zullen we maar zeggen en het ziet er op z’n minst erg ongemakkelijk uit.

Het was een erg lange dag met veel rijden, best vermoeiend dus. Toen hadden we een vrije dag in Chiang Mai, dat hoef je hier dus eigenlijk niet te hebben. In Chiang Mai zelf is weinig te beleven, van hieruit moet je dus iets gaan doen in de omgeving. Tuurlijk hebben we ons prima vermaakt, beetje door het oude centrum slenteren en dan weer een terrasje pikken, klein gerechtje eten en weer door naar het volgende terrasje om weer wat te eten, krantje lezen. Beetje relaxdagje.

Hier vlakbij het hotel zit een nachtbazaar (avond) waar een ‘foodcourt’ zit waar dus allemaal kleine stalletjes staan waar je eten kunt krijgen. Eerst coupons kopen en dan uitkiezen wat je wilt hebben. Geweldig!!! Heerlijk eten. Gisteren hebben we weer iets anders ontdekt, een ‘plein’ waar weer allerlei eettentjes zitten. We weten nog niet of het goed is maar dat gaan we vanavond proberen! Leuk leuk leuk!!! :::-))

Vandaag hebben we een kookcursus gedaan. Die recepten komen op de website te staan met foto’s ๐Ÿ˜‰ Nu was het een stuk meer koken dan de eerste ‘cursus’. 6 gerechten gemaakt, was erg leuk!

Nou dat was het weer tot nu toe. Morgen nog een drukke dag met de reis naar Chumpon – Koh Tao (in het zuiden). Eerst een uurtje naar Bangkok vliegen en dan 8 uur in de trein en dan (’s ochtends) met de boot naar Koh Tao.

Dus meer vanuit Koh Tao of Koh Samui waar het relax/duik deel van onze vakantie begint.

Groeten,
Marco & Alice

Comments are closed.