browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Middagje Cherokee

Posted by on augustus 11, 2014

Vannacht heeft het flink geregend, dat heeft altijd wel wat in de camper. Gelukkig heeft Florian goed doorgeslapen. Vanochtend trok het helemaal open en werd het aardig warm. We hebben eerst in het binnenbad gezwommen en daarna nog ff mini golf. Lekker rustig aan.

Na de zelfgemaakte lunch zijn we Cherokee in gegaan. Cherokee zelf is een erg toeristisch plaatsje waar wat dat betreft niet veel aan is. Als de kids ouder zouden zijn zou zo’n tocht over de rivier in een band of kano me heel erg leuk lijken, nu durf ik dat met Florian echt niet aan. Het plan is naar met Cherokee American Indian Museum te gaan. Het museum ligt ook in de historische wijk waar meer te zien is van de indianen. Bij binnenkomst krijgen de kinderen een gesigneerde kaart van een oude indiaan en dat maakt wel indruk op ze. Het museum ziet er erg mooi uit, zeker het eerste gedeelte en als je dan weer leest hoe de native Americans behandeld zijn dan schaam je je als blanke toch wel weer (net als in Australie). Na het bezoek kopen we wat souvenirs om het schuldgevoel af te kopen ;-). Dan een lekker ijsje en een telefoontje naar Nederland, de simkaart loopt morgen af.

Dan gaan we vroeg eten, we gaan de specialiteit van North Carolina (of het zuiden in het algemeen volgens mij) eten, BBQ. Met BBQ wordt hier heel langzaam gegaard vlees van de bbq met vuur en rook dus. Hier zit een tentje dat goed beoordeeld wordt op Yelp: Country Boy BBQ. We delen samen een combo: Brisket (rundvlees, heel zacht in  dunne plakjes), Pulled Pork (varkensschouder) en Ribs (heel zachte ribbetjes), erbij kiezen we baked beans, red slaw (coleslaw met azijn dressing) en hushpuppies (gefrituurde aardappeldingetjes) erbij krijg je een broodje en verschillende sauzen (pittig, zoete, azijn bbq, mosterd en mayoachtig).  Apart bestellen we nog cheese bacon fries. Het smaakt top en zoals verwacht ruim voldoende of eigenlijk teveel ;-). Het is erg lekker, ik vind de ribbetjes het lekkerst en Alice de brisket.

Daarna snel terug naar de camping om nog ff te zwemmen en te douchen. Morgen op pad naar de laatste camping, daar gaan we de boel weer inpakken en de camper schoonmaken en opruimen, het minst leuke van de vakantie.

[xmlgm ngg_gallery=62]

Comments are closed.