Kerst recepten

Groene salade met honing knoflook dressing

15-2-2003 - Salade gerechten - Bezocht: 13 keer - Doorgestuurd: 71 keer - Lunchgerecht - Nederland - Snij 3 dikke tenen knoflook in flinterdunne plakjes. Verwarm 50 ml olijfolie op een l...... 50 ml olijfolie; 5 mooie tenen knoflook; een glas witte wijn; 3 eetlepels honing; .....

Rode Wijnsaus

26-11-2002 - Saus gerechten - Bezocht: 14 keer - Doorgestuurd: 4 keer - Bijgerecht - Nederland - Zet het vleesafval aan in de boter voeg knoflook, katenspek en bouquet toe, laat even...... 200 gram rundvleesafval, fijngesneden (eventueel soepvlees) 25 gram katenspek, kleingesne.....

Bosvruchtensaus (voor bij wild)

26-11-2002 - Saus gerechten - Bezocht: 30 keer - Doorgestuurd: 30 keer - Bijgerecht - Nederland - Sjalotje fruiten in 1 el boter met de knoflook. Dan de jam erbij en dit even bakken t...... 1 flinke el bosvruchten jam 1 sjalotje, gesnipperd 1 teentje knoflook, geperst 1,5 dl s.....

Gekarameliseerde preitjes

19-11-2002 - Groente gerechten - Bezocht: 29 keer - Doorgestuurd: 29 keer - Bijgerecht - Frankrijk - snij de preien allemaal op gelijke lengte op 18-20 cm (of een lengte die past in koek...... 8 niet al te dikke preien (totaal ong. 1500 gr.) 25 gr boter of margarine 1 1/2 el licht.....

Eendenborst met paddestoelensaus

19-11-2002 - Gevogelte gerechten - Bezocht: 34 keer - Doorgestuurd: 179 keer - Hoofdgerecht - Frankrijk - verhit 30 g. boter in een grote koekenpan en bak hierin de paddestoelen op hoog vuur ...... 40 gr. boter of margarine 500 gr. gemengde paddestoelen 3 sjalotjes, fijngesneden 2 tee.....

Hertenbiefstuk met lente uitjes in sake

19-11-2002 - Vlees gerechten - Bezocht: 15 keer - Doorgestuurd: 18 keer - Bijgerecht - Frankrijk - kook de jasmijnrijs volgens de gebruiksaanwijzing in water met zout Verhit de boter ...... 150 g. jasmijn of pandanrijst zout, peper 2 hertenbiefstukjes a 150 gr. 10-15 lenteuitj.....

Grote garnalen met knoflook en limoen

19-11-2002 - Vis gerechten - Bezocht: 29 keer - Doorgestuurd: 39 keer - Bijgerecht - Frankrijk - pel de garnalen, maar laat kop en staart eraan zitten. Verwijder het zwarte darmkanaa...... 8-10 groete rauwe garnalen 3 el olie 2-3 teentjes knoflook, fijngesneden 1 groene peper.....

Aardbeien met witte port spoom

19-11-2002 - Zoete gerechten - Bezocht: 19 keer - Doorgestuurd: 40 keer - Bijgerecht - Nederland - Verwarm de witte basterdsuiker met het water tot de suiker is opgelost. Laat de suike...... 150 gr. witte basterdsuiker 5 dl water 500 gr. aardbeien sap van 1/2 citroen 1/2 el ge.....

Melktert (korstloze)

13-11-2002 - Zoete gerechten - Bezocht: 14 keer - Doorgestuurd: 14 keer - Nagerecht - Zuid Afrika - Klop de boter, eigeel en suiker goed samen. Zeef de bloem, bakpoeder en zout en voeg...... 25ml (2el) gesmolten boter 3 eieren, wit en geel gescheiden 125ml ( ½ k) suiker 250ml (.....

Melktert

13-11-2002 - Zoete gerechten - Bezocht: 12 keer - Doorgestuurd: 40 keer - Nagerecht - Zuid Afrika - Bodem: Meng bloem en suiker Rasp de koude boter en wrijf erin tot kruimelig. Druk ...... Taartbodem: 250 ml (1k) bloem 12,5 ml (1el) poedersuiker 125 gr (1/4pond) boter beetj.....

Kabeljauw met brie

11-11-2002 - Vis gerechten - Bezocht: 30 keer - Doorgestuurd: 63 keer - Hoofdgerecht - Groot Britannie - Oven voorverwarmen op 200 graden. Kabeljauw droog deppen en bestrooien met bloem, ...... 4 kabeljauwfilets van ca. 150 gram p.st. 1/2 tl citroensap 2 el bloem 2 el boter 1 rod.....

Pasta met zalm en mascarpone

15-10-2002 - Pasta gerechten - Bezocht: 68 keer - Doorgestuurd: 196 keer - Hoofdgerecht - Belgie - Ui en look stoven in wat olijfolie. Tomaten toevoegen en kruiden. 5 minuten laten sud...... ui, fijngegesneden 1 teentje look 1 blik gepelde tomaten in fijne stukjes 1 pak gerook.....

Witloofsoep

15-10-2002 - Soep gerechten - Bezocht: 13 keer - Doorgestuurd: 14 keer - Lunchgerecht - Belgie - Stoof de uien in water boter en voeg er de in stukken gesneden witloof bij. Voeg de s...... 2 uien, fijngesneden 500 g Belgisch witloof 2 flinke eetlepels suiker (om het bittere va.....

Geconfijte Zalmfilet in kruidenolie

26-9-2002 - Vis gerechten - Bezocht: 9 keer - Doorgestuurd: 5 keer - Hoofdgerecht - Nederland - Wrijf de zalmfilets aan alle kanten in met persillade- en provençaalce kruiden, zout...... 4 x 200 gram zalmfilet zonder vel sap van 1 limoen 1 theelepel truffelolie, echte 3 eet.....

Ossenhaas met geroosterde knoflook vinaigrette

10-9-2002 - Vlees gerechten - Bezocht: 74 keer - Doorgestuurd: 32 keer - Hoofdgerecht - Amerika - Verhit de oven voor op 250 C. Kruid de ossenhaas met peper en zout. Schroei de oss...... 2 kg Ossenhaas aan het stuk Voor de vinaigrette 3 bollen knoflook 2 tl dijon m.....

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 >> 
Home