RECEPT GEBAKKEN ZALM MET KRUIDENKORST

Recept voor gebakken zalm met een kruidige korst en een romige kruidensaus.

Vis gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 4 stukken zalmfilet á 150 g
  • zout, peper
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • 1-2 el olie
  • voor de kruidenkorst:
  • 100 g broodkruim (van witbrood)
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 2 ti fijngesneden dille
  • 1 ti fijngesneden dragon
  • voor de kruiden-roomsaus:
  • 2 1/2 dl crème fraiche
  • 1 tl mosterd
  • zout, peper
  • 3 el fijngesneden kruiden (bieslook en dille)

Bereiding

Oven voorverwarmen op 180 'C. Voor kruidenkorst broodkruim, peterselie, dille en dragon mengen. Zalmfilets met zout en peper bestrooien en de kant waar vel heeft gezeten met eidooier bestrijken. De met eidooier bestreken kant in brood-kruidenmengsel drukken en kruidenlaag stevig op vis drukken. Olie verhitten en zalm hierin op de kruidenkant ± 3 min. bakken. Zalm omdraaien (kruidenkorst is nu boven) en in oven laten garen. Met kruiden-roomsaus serveren. Bereiding: ± 20 min.

Kruiden-roomsaus
Crème fraiche verwarmen en mengen met mosterd, zout, peper en kruiden. Saus eventueel met staafmixer schuimig kloppen.

Recept 28 keer bezocht en 93 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie heerlijk.. gwooon niet normaal.. om gwoon verliefd van te worde