RECEPT PASTA MET PADDESTOELENSAUS

Lekker gemakkelijk als je de juiste ingredienten hebt.

Pasta gerecht uit Italie voor 2 personen

Ingredienten

  • ca. 200-250 gram pasta, al dente
  • 1 handjevol gedroogde porcini, geweekt
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 sjalotje, gehakt
  • 1/4 porcini bouillonblokje
  • ca. 1 dl room
  • handjevol gemengde kruiden, peterselie en bieslook, gehakt
  • zout en peper naar smaak
  • handjevol geraspte parmezaan

Bereiding

Laat de porcini uitlekken en snijd eventueel wat fijner.

Bak het sjalotje en de knoflook op laag vuur 2 minuutjes, voeg de porcini toe. Voeg dan de room en het bouillonblokje toe. Even laten pruttelen en op smaak brengen met zout en peper.

Het mag best wat zouter zijn, want het wordt nog gemengd met de pasta.

Saus van het vuur nemen en de kruiden er door roeren, schep de saus om met de pasta en bestrooi met parmezaan.

Meteen serveren.

Recept 16 keer bezocht en 20 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,3 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Bijzonder lekker!!
Ik heb gedroogde porcini's die ik uit Italië had meegenomen gebruikt. Als kruiden heb ik verse salie en oregano plus gedroogde provencaalse kruiden gebruikt.
We vonden het allemaal heerlijk!!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Erg lekker en simpel gerecht. Porcini is Eekhoorntjesbrood maar een uitstekende vervanger is verse shi-take. Ipv bouillonblokje gebruik ik een beetje bospaddestoelenfond die ik ingevroren heb in blokjes.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie poepend lekker!!