RECEPT KNOFLOOK PASTA
"Dit is een vrij gemakkelijk recept, je kunt de noten natuurlijk ook vervangen door andere nootsoorten.
Ikzelf vind ansjovis een goede smaakmaker, maar gebruik het met beleid, ik doe het altijd zo klein mogelijk snijden en eventueel nog wat spoelen in melk."
Pasta gerecht uit Italie voor 4 personen
Ingredienten
- 3/4 kopje walnoten
- 3/4 kopje amandelen
- 0,8 dl olijfolie
- 4 teentjes knoflook (of naar smaak)
- Ansjovis naar smaak
- Parmezaanse kaas naar smaak
- 4 el gehakte peterselie
- parmesan cheese
- parsley
- pasta voor 4 personen, ca 300 gram
Bereiding
Hak de noten grof fijn. Hak de peterselie fijn.
Pers de knoflook uit en fruit wat in de olijfolie, gebruik een grote pan waar straks ook al de pasta in kan.
Voeg de noten toe, en bak nog 10 minuten of tot de noten verkleuren en het geheel lekker begint te ruiken (pas na de knofook ;-))
Voeg de ansjovis toe en bak nog 5 minuten op laag vuur. Voeg dan de gekookte, uitgelekte past to en verwarm door en door.
Bestrooi met de peterselie en serveer de kaas er apart bij.