RECEPT BALSAMICO KIP MET GEROOSTERDE AARDAPPELS

Gevogelte gerecht uit Italie voor 4 personen

Ingredienten

  • Marinade
  • 2 el olijfolie
  • 2 el witte wijn
  • 1 el fijngehakte knoflook
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 tl citroensap
  • snufje zout en peper
  • Overige ingredienten
  • 4 halve kippen, ieder 1 4 stukken
  • 1 el olijven
  • 2 teentje knoflook, gehakt
  • 1 medium ui, gehakt
  • 2 dl kippebouillon
  • 0,5 dl balsamico azijn
  • handje vol gehakte zwarte olijven
  • 1 el boter
  • zout en peper naar smaak
  • Geroosterde aardappels (recept volgt)
  • 1 el gehakte peterselie

Bereiding

Marineer de kip in de marinade in de koelkast voor minstens 2 uur. Daarna uit laten lekken.
Verhit de oven voor op 180 C. Verhit olie in een pan op medium voor en bak de kip, velzijde eerst naar beneden, ongeveere 4-5 minuten per kant. Daarna in op een bakplaat leggen en in de oven roosteren, ongeveer 10-15 minuten.
In dezelfde pan knoflook en ui bakken, tot goudbruin, als de kip klaar is erbij leggen. Voeg de bouillon, azijn, olijven, boter, zout, peper en geroosterde aardappels toe. Op hoog vuur saus reduceren voor 4-6 minuten. Garneren met peterselie en serveren.

Geroosterde aardappels
2 grote aardappels, geschild en in blokjes gesneden
1 el olijfolie
1 tl rozemarijn
zout en peper naar smaak

Verhit de oven voor op 180 C. Leg de aardappels op een licht geoliede bakplaat. Roosteren tot gaar, ongeveer 30-45 minuten.

Recept 15 keer bezocht en 19 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,2 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heerlijk sausje!! Ga ik zeker vaker maken, en de kip was lekker zacht. Ik vond de saus zeker niet te zuur.
Heb geen olijven gebruikt, ook de aardappeltjes er niet door gedaan, worden dan naar mijn idee te soppig.

Maar verder heerlijk!!


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ik ga het geinproviseerd proberen met de marinade voor mn kip filet... -moet het doen met wat ik in mn keuken heb- maar... je kan hele dure balsamico gebruiken -die wat ouder is- je kan ook jonge balsamicio inkoken... hij dikt in en wordt zoeter... net echt!

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Met het gebruik van een 0,5 dl balsamico moet men wel een extra vechia gebruiken anders wordt het te zuur maar dan wordt het wel een zeer prijzig gerecht (euro 100,-- voor 1 dl!!!!)

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Heerlijk recept, alleen de smaak van de balsamico overheerst naar mijn mening teveel als je het recept maakt. Maar de kip is inderdaad heerlijk mals

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ontzettend lekker! Kip wordt botermals, en de saus is echt superlekker.
Naar mijn smaak wel rijkelijk zout gebruiken.