RECEPT LAMSKOTELETJES MET KRIELTJES EN BROCCOLI

Recept voor lamskoteletjes met lekkere aardappeltjes en gestoomde broccoli.

Vlees gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • zakje geraspte kaas (Old Amsterdam)
  • 500 gr mini-krieltjes
  • 750 gr. lamskoteletten
  • 3 el mosterd (1 van elke soort) (Fijne, grove en milde mosterd.)
  • 500 gr. broccoli
  • enkele blaadjesbasilicum
  • kalfsfond

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Smelt boter en olie in een pan. Bak de aardappeltjes in een grote koekenpan aan.

Snijd intussen enkele broccoliroosjes klein en voeg ze bij de aardappeltjes. De rest van de broccoli liefst stomen met wat zout.

Voeg enkele theelepels mosterd aan de aardappels toe. Schenk zoveel kalfsfond toe tot alles onderstaat. Snijd de botjes uit de koteletten en voeg deze botjes bij de aardappelen in de pan. Voeg wat gehakte basilicum en geraspte kaas toe.

Steek met een satéprikker de koteletten dicht. Bak de koteletten rondom aan en plaats de pan in de oven om het vlees te laten doorgaren.

Haal de koteletbotjes uit de pan met krieltjes en gooi ze weg. Schep de aardappeltjes in diepe borden en schik hierop de stukken lamsvlees en leg de broccoli erbij.

Garneer met basilicum en geraspte kaas.

Recept 21 keer bezocht en 4 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6,7 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie wat ik me afvraag is (ik ga het gerecht straks eten)wat ik moet doen met de speciaal hiervoor gekochte honing en limoen.
hopelijk krijg ik antwoord voor ik begin met koken.
groetjes

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie even voor de duidelijkheid; de 6 staat niet voor mijn waardering want er valt nog niets te waarderen

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie inmiddels is het na het eten.
er is niet gereageerd op mijn vraag dus heb ik het sap van 1 limoen en 2 eetlepels klaverhoning bij de fond gekieperd 'op hoop van zegen'
vlees 5 minuten in de pan, 12 minuten in de oven en het resultaat is werkelijk verrukkelijk.
wees kwistig met de verse basilicum, gebruik inderdaad oude kaas.
en het leuke is dat ook mijn kind van 6 aan het smullen was.
toppie dus en in een halfuurtje klaar.