Franse recepten

Champagnesorbet met aardbeien

25-5-2005 - Bezocht: 12 keer - Doorgestuurd: 12 keer - Nagerecht - Zoete gerechten - Laat de gelatineblaadje in lauw water weken. Breng het water en de suiker aan de kook...... 300 ml water 400 ml champagne naar keuze 180 gr suiker 1/2 citroen, alleen het sap 1 b.....

Garnalen met knoflook uit de oven

25-5-2005 - Bezocht: 692 keer - Doorgestuurd: 692 keer - Voorgerecht - Vis gerechten - 1. Zet de oven op 180C. 2. Ontdooi de scampis, pel ze en verwijder eventueel de zwar...... 1 pak scampi’s, ongeveer 28 stuks 100 gr boter 200 ml olijfolie 8 teentjes knoflook, ge.....

Klassieke Franse uiensoep

25-5-2005 - Bezocht: 732 keer - Doorgestuurd: 732 keer - Voorgerecht - Soep gerechten - Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe. Bak de ui op laag vuur o...... 50 gr boter 750 gr uien, in dunne ringen gesneden 2 tenen knoflook, fijngehakt 45 gr bl.....

Marseillaanse bouillabaisse

25-5-2005 - Bezocht: 15 keer - Doorgestuurd: 15 keer - Hoofdgerecht - Soep gerechten - Neem de grootste pan of visketel. Maak alle vis, ook de viskoppen, goed schoon. Giet ...... 150 gram mosselen 150 gram vis: v.b:kleine snoek, baars, 100 gram scampi’s 20 gram krab.....

Quorntofu met aardappelpuree en sperziebonen, vegetarisch, veganistisch en vedsich

30-10-2003 - Bezocht: 45 keer - Doorgestuurd: 45 keer - Hoofdgerecht - Vegetarische gerechten - 2 pannen hapjespan met deksel kookring Verhit de olie en roomboter/margarine in ...... QUORN / TOFU MET AARDAPPELPUREE EN SPERZIEBONEN voor 2 personen vegetarisch, veganistisch .....

Kindertrilpudding met vanilleslagroom

7-4-2003 - Bezocht: 22 keer - Doorgestuurd: 22 keer - Nagerecht - Zoete gerechten - pan kleine tulbandvorm mixer Doe het zakje vanillepuddingpoeder in een kom en gi...... TRILPUDDING MET VANILLESLAGROOM 250 gram verse aardbeien of een blik van 410 gram met .....

Champignons met boursin, vegetarisch

3-4-2003 - Bezocht: 24 keer - Doorgestuurd: 24 keer - Bijgerecht - Vegetarische gerechten - wok ovenschaal Verhit de olie in de wok. Borstel de champignons en snijd ze in p...... CHAMPIGNONS MET BOURSIN vegetarisch 1 pakje boursin 250 gram champignons 10 cherryto.....

Kapucijners en een groentegerecht uit de provence, vegetarisch en veganistisch

3-4-2003 - Bezocht: 69 keer - Doorgestuurd: 69 keer - Hoofdgerecht - Vegetarische gerechten - pan wok Overgiet de kapucijners met kokend water en laat 10 min staan. Dan afgiet...... KAPUCIJNERS EN EEN GROENTE GERECHT UIT DE PROVENCE voor 2 personen vegetarisch, veganistis.....

Rijstkroketjes, vegetarisch

27-12-2002 - Bezocht: 91 keer - Doorgestuurd: 91 keer - Hoofdgerecht - Vegetarische gerechten - pan met frituurvet keukenpapier De rijst koken en af laten koelen tot handwarmte....... RIJSTKROKETJES voor 2 personen vegetarisch 125 gram rijst 1 ei 1 geraspte wortel 50.....

Eendenborst met paddestoelensaus

19-11-2002 - Bezocht: 35 keer - Doorgestuurd: 35 keer - Hoofdgerecht - Gevogelte gerechten - verhit 30 g. boter in een grote koekenpan en bak hierin de paddestoelen op hoog vuur ...... 40 gr. boter of margarine 500 gr. gemengde paddestoelen 3 sjalotjes, fijngesneden 2 tee.....

Gekarameliseerde preitjes

19-11-2002 - Bezocht: 29 keer - Doorgestuurd: 29 keer - Bijgerecht - Groente gerechten - snij de preien allemaal op gelijke lengte op 18-20 cm (of een lengte die past in koek...... 8 niet al te dikke preien (totaal ong. 1500 gr.) 25 gr boter of margarine 1 1/2 el licht.....

Gepocheerde nashipeer

19-11-2002 - Bezocht: 20 keer - Doorgestuurd: 20 keer - Nagerecht - Zoete gerechten - Besprenkel de nashiperen met 1 el citroensap. Breng de wijn, 2 1/2 dl water, suiker, ...... 2 nashiperen geschild 4 el citroensap 2 1/2 dl zoete witte wijn (muscat de rivesaltes, s.....

Gepofte appeltjes met cranberry notencompote

19-11-2002 - Bezocht: 22 keer - Doorgestuurd: 22 keer - Bijgerecht - Groente gerechten - Plaats de appels in de ovenschaal. Meng de crnaberry compote met de walnoten en rozij...... 4 grote handappels (geen moesappels), klokhuis uitgeboord 4 el cranberry compote (lekkers.....

Grote garnalen met knoflook en limoen

19-11-2002 - Bezocht: 29 keer - Doorgestuurd: 29 keer - Bijgerecht - Vis gerechten - pel de garnalen, maar laat kop en staart eraan zitten. Verwijder het zwarte darmkanaa...... 8-10 groete rauwe garnalen 3 el olie 2-3 teentjes knoflook, fijngesneden 1 groene peper.....

Hertenbiefstuk met lente uitjes in sake

19-11-2002 - Bezocht: 17 keer - Doorgestuurd: 17 keer - Bijgerecht - Vlees gerechten - kook de jasmijnrijs volgens de gebruiksaanwijzing in water met zout Verhit de boter ...... 150 g. jasmijn of pandanrijst zout, peper 2 hertenbiefstukjes a 150 gr. 10-15 lenteuitj.....

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 >> 
Home