RECEPT ZURICHER KALFSVLEES IN CHAMPIGNON ROOMSAUS

Geschnetzeltes

Vlees gerecht uit Zwitserland voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 500 gram kalfsvlees, in dunne reepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 5 el boter
  • zout, versgemalen zwarte peper
  • 150 ml droge witte wijn
  • 250 gram champignons, in schijfjes
  • 250 ml melk
  • 125 ml slagroom
  • 1 el ma´zena, opgelost in 2 el water

Bereiding

Smelt 3 el boter in een koekenpan en fruit hierin de ui. Doe het vlees erbij en bak het op hoog vuur tot het bruin is. Voeg zout, peper en wijn toe en laat 10-12 minuten sudderen op laag vuur.
Smelt ondertussen de rest van de boter in een pan en roerbak de champignons 5 minuten. Kruid met zout en peper. Roer de melk en room erdoor en laat even sudderen.
Doe nu het champignonmengsel bij het vlees en roer voorzichtig tot alles goed gemengd is. Bind het dan met het ma´zenapapje. Serveren met r÷sti.

Recept 16 keer bezocht en 26 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Lamsvlees Locarno
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Ik heb het met varkensvlees (filet)gemaakt en er wat salie bijgedaan, was echt lekker en veel goedkoper dan met kalfsvlees natuurlijk.