RECEPT ZUPPA DI CARDI E POLPETTINE DI POLLO

Kardoensoep met balletjes kippevlees.

Soep gerecht uit Italie voor 4 personen

Ingredienten

  • 120 gram kipfilet
  • 5 eetlepels vers geraspte parmezaanse kaas
  • 1/2 theelepel knoflookolie of 1/2 teen knoflook heel fijn gehakt
  • mespunt vers geraspte nootmuskaat
  • 1 eetlepel kruim van vers wit brood
  • 1 ei
  • 1 theelepel verse, gladde peterselie, gehakt
  • zeezout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 275 gram kardoen of bleekselderij
  • 1,2 liter kippebouillon (evt. van blokje)
  • 1 theelepel verse bieslook, gehakt

Bereiding

Hak in een foodprocessor de kipfilet fijn met een eetlepel van de parmezaanse kaas, de knoflook, de nootmuskaat, het broodkruim, het ei, de peterselie en zout en peper.
Vorm met de handpalmen balletjes ter grootte van ongeveer een dessertlepel vol van dit mengsel (ongeveer 10 pp.).
Stroop de kardoenbladeren van de stelem en trek de vezelachtige draden weg. Snijd de stelen in stukjes van ca. 1 cm. Zet de groente op met de bouillon en breng alles aan de kook. Laat de soep zachtjes sudderen en voeg na 10 minuten de balletjes kippenvlees toe. Kook ze al dente.
Doe de bieslook bij de soep, schep de soep in kommen en strooi er de rest van de parmezaanse kaas over.

Recept 17 keer bezocht en 12 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie We hebben de soep gemaakt bij een dineetje.
Allen vonden de soep heerlijk en het recept werd gevraagd door een van de gasten, die ik naar deze site heb verwezen.