RECEPT ZALM TEPPANYAKI

Recept voor zalm van de japanse plaat, super gerecht. Dit gerecht heb ik ook wel eens gehad bij een Tepanyaki restaurant, zalm in een zoetige saus. Vond het erg lekker, volgens mij is het gewoon Teriyaki dus zo heb ik het thuis ook gemaakt en het smaakte heel goed.

Vis gerecht uit Japan voor 2 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 3 el sojasaus
  • 3 el mirin
  • 1 el sake
  • 1 el suiker (of naar smaak)
  • 2 stukjes zalmfilet

Bereiding

Bovenstaande ingredienten mengen in een pannetje en op laag vuur zachtjes alles goed mengen en inkoken tot een wat stroperige saus ontstaat, moet nog wel goed vloeibaar zijn!

Zalm dichtschroeien in een hete pan met wat peper en zout. Dan blijven bedruipen met de zoetige (teriyaki) saus tot gaar. Eventueel nog wat bestrooien met sesamzaadjes.

Recept 55 keer bezocht en 65 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie lekker simpel smaakvol...

Zelf heb ik er nog flinterdunne ringetjes
lente ui bij gedaan en de peper achterwege gelaten... je kan er alle kanten mee op...

Gr Vin