RECEPT WORTEL EN WALNOTENSALADE

Salade gerecht uit Turkije voor 4 personen

Ingredienten

  • 500 gram wortels
  • 125 gram gepelde walnoten
  • 2-3 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 ml Griekse of Turkse yoghurt (10% vet)
  • 2 el fijngehakte peterselie

Bereiding

Rasp de geschrapte wortels grof. Hak de walnoten fijn.
Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de wortels 2-3 minuten. Voeg er daarna de walnoten, peper en zout, paprikapoeder en komijn toe en bak alles nog 2 minuten. Laat afkoelen.
Roer de uitgeperste knoflook door de yoghurt en roer er vervolgens het wortel-walnotenmengsel met de peterselie door.

Recept 5 keer bezocht en 18 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie heerlijk! ben dol op dit soort ingredienten.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik heb het nog niet gehad, maar het klinkt héérlijk! Snel proberen!