RECEPT TURKSE MOUSSAKA

Zowel een groente- als een vleesgerecht. Gebruik desnoods meer vlees.

Groente gerecht uit Turkije voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 kg aardappels, geschild en in plakken
  • 4 el zonnebloemolie
  • 4 el boter
  • 2 grote uien, gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram runder- of lamsgehakt
  • 2 (licht)groene Turkse paprika's (de lange puntige)
  • 1 rode Spaanse peper
  • 2 rijpe tomaten, ontveld en gehakt
  • 2 tl tijm
  • 2 tl majoraan
  • 1 laurierblaadje
  • zout en peper
  • half bosje peterselie, gehakt
  • 2 tomaten, in schijfjes
  • 200 ml water

Bereiding

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de aardappels aan beide kanten bruin in ca. 8 minuten. Doe dit desnoods in twee porties of gebruik twee koekenpannen. Dep de aardappels droog met keukenpapier.
Smelt 3 el boter in een braadpan en fruit hierin de uien en knoflook. Doe het gehakt erbij en bak dit rul. Voeg de paprika's, Spaanse peper, gehakte tomaten, tijm, majoraan, laurier en zout en peper toe en laat het geheel 10 minuten stoven met het deksel op de pan.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Roer de peterselie door het vlees-groentemengsel en zet het vuur uit.
Smeer een grote ovenschaal in met wat olie en bedek de bodem met de helft van de aardappelplakken. Spreid hier de helft van het vlees-groentemengsel over uit, bedek met de resterende plakken aardappel en vervolgens met het resterende vlees-groentemengsel. Bedek het geheel met de in schijfjes gesneden tomaten, kruid met zout en peper, leg hier en daar een klontje van de resterende boter en giet er het water over.
Zet de schaal 45 minuten in de oven en serveer met bv. een groene salade en tzatziki.

Recept 11 keer bezocht en 28 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker gerecht, vooral met hier en daar een flinke dot roomboter erbovenop voor een romige smaak.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie gelaagd en geslaagd!