RECEPT TONIJNSALADE MET TAHINIDRESSING

Recept uit Libanon

Salade gerecht uit Midden Oosten voor 4 personen

Ingredienten

  • 3 el tahini (sesampasta, verkrijgbaar bij mediterrane winkels)
  • sap van halve citroen
  • 1 teen knoflook, geperst
  • zout naar smaak
  • snufje cayennepeper
  • 50 ml olijfolie extra vergine
  • 3 blikjes tonijn op olie, uitgelekt
  • 3 uien, in dunne ringen
  • 50 ml zonnebloemolie
  • snufje suiker
  • 3 el pijnboompitten
  • half bosje bladpeterselie, fijngehakt
  • 4 pitabroodjes, gehalveerd
  • slablaadjes naar keuze
  • 4 tomaten, in vieren gesneden

Bereiding

Doe de eerste 6 ingrediënten in een blender en laat deze draaien tot er een gladde saus is ontstaan. Voeg, als het mengsel te dik is, wat water toe.

Verdeel de tonijn in grove brokken en doe ze in een schaal. Meng er de helft van de dressing doorheen en leg de tonijn in het midden van een groot bord.

Verhit de zonnebloemolie in een zware braadpan en voeg de uiringen en het snufje suiker toe. Laat de uien op laag vuur afgedekt ca. 30 minuten bakken tot ze bruin zien. Controleer tussentijds of ze niet aanbakken. Zo ja, voeg wat water toe. Haal de uiringen met een schuimspaan uit de pan en verdeel ze over de tonijn.

Doe de pijnboompitten in de pan en bak ze tot ze goudbruin zien (pas op dat ze niet verbranden). Haal ze met een schuimspaan uit de pan en strooi ze over de tonijn en uien.

Verwarm de gril en leg de pitabroodjes er even onder.

Verdeel de slablaadjes en de partjes tomaat gelijkmatig rond de tonijn. Giet de resterende dressing over de tonijn, strooi er de peterselie over en serveer met de pitabroodjes.

Recept 20 keer bezocht en 21 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie echt een heerlijk gerecht, heb wel de uien wat korter gebakken dan 30 min, ong. 20 min. ik ben gek op tahini....