RECEPT TONIJN TATAKI

"Dit hebben we in het Sushi Rock Cafe gegeten, een heerlijk gerecht! Het is eigenlijk een voorgerecht of een deel van een sushi maaltijd, wat bij ons het geval was."

Vis gerecht uit Japan voor 1 persoon

Ingredienten

  • 100 gram tonijn in een blokje van 2 cm hoog en 3 cm breed.
  • Grof gemalen peper
  • wat arachide olie of andere 'smaakloze' olie
  • Ponzusaus

Bereiding

Wrijf het stuk tonijn in met de grof gemalen peper.

Verhit de pan voor en wrijf de bodem in met wat arachide olie, wacht tot de pan goed heet is.

Bak de tonijn aan alle kanten heel kort, tot dichtgeschroeid, niet meer dan 10-15 seconden.

Eventueel af laten koelen, dan in heel dunne plakjes snijden en mooi in een ring op een bord leggen en besprenkelen met ponzusaus.

Eventueel kun je in het midden wat heel fijn gesneden wortel en rettich leggen en die ook besprenkelen met saus.

Erg lekker gerecht!!!

Recept 12 keer bezocht en 6 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie En ja hoor, het is geworden zoals gehoopt. Heerlijk bij een Japanse maaltijd. Als je van sushi houdt vind je dit ook heerlijk!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Dit recept heb ik zelf 'bedacht' aan de hand van een gerecht wat we hadden gegeten in het Sushi Rock Cafe. Ik moet het zelf nog een keer maken en hopelijk is het echt zo lekker als toen! Dus onder voorbehoud een 9.