RECEPT TERIYAKI SAUS

Recept voor deze bekende Japanse saus, heerlijk bij gegrillde kip of zalm maar ook bij entrecote of zoiets.

Saus gerecht uit Japan , geschikt voor op of bij de barbecue, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 1 el japanse sojasaus
  • 2 el rijstwijn of sherry
  • 2 el suiker
  • 2 el olie
  • 4 tl gemberpoeder
  • 1/2 kopje kippe/runderbouillon
  • 1 teentje knoflook, geperst

Bereiding

Combineer alle ingredienten en gebruiken als marinade, na het marineren de rest gebruiken om het vlees onder het grillen te bestrijken aan het einde van de grill tijd zodat een stroperige saus ontstaat.

Voor ongeveer 1 kopje.

Recept 119 keer bezocht en 126 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,7 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Mooi recept, succesvol in haar eenvoud.
Eerst een keer gebruikt voor een Japanse schotel, werkte voortreffelijk!
De keer erna geprobeert zoals jullie suggereerde.
Maar persoonlijk vind ik deze saus toch niet echt geschikt voor op of bij de kinderen.

Pannekoek

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Handig recept. Alleen erg jammer dat er kunstmatige ingredienten gebruikt worden.

Mijn advies zou zijn:
- Vervang het gemberpoeder door verse gember. Dat smaakt zo veel beter.
- Gerafineerde suiker in je eten stoppen is nooit een goed idee. Vervang het door, bijvoorbeeld, Moutstroop. Net zo zoet maar veel minder gerafineerd en dus veel beter.
- Gebruik als olie het liefst een rijstolie. Niet alleen omdat het japans is maar ook omdat deze veel minder gerafineerd is dan gemiddeld.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie lekker sausje maar....
ik heb m zelf een beetje aangepast, met een beetje ketjap manis peper en zout is ie echt goed!

mvg stefan van zunderd

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Erg goed recept! Tip: op het laatst zalm moot garneren met sesamzaadjes en versnipperde lenteui. Mjammie!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Goed recept! probeer zoveel mogelijk japanse ingredienten te gebruiken, zoals de soja olie. Met Rietsuiker of Honing is ook erg lekker.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie de knoflook eruit, en ipv gewoon olie is sesam olie het lekkerst en hoort er ook in

mmmmmmmmmmm

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Een typisch Japans gerecht. Heel gemakkelijk te maken en erg smakelijk. Je kunt er wat extra's aan toevoegen door bij het maken van de saus wat gember en/of knoflook mee te laten trekken.

Probeer de saus altijd wat dikker te krijgen, maar let op dat je dit langzaam doet, dus niet op hoog vuur in laten koken!