RECEPT TAGLIATELLE MET KNOFLOOK EN SPAANSE PEPER

Een simpel en snel recept, zo lekker en vol van smaak. Je kunt iedere andere soort 'sliert' pasta gebruiken.

Pasta gerecht uit Italie voor 2 personen

Ingredienten

Foto: Tagliatelle met knoflook en spaanse peper
  • zout,
  • 250 g verse tagliatelie (AH Huistraiteur),
  • 1 dl (olijf)olie,
  • 3 teentjes knoflook,
  • 3 chillies (Silvo),
  • zakje verse oregano

Bereiding

in ruim water met zout tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing al dente koken.

Intussen olie verhitten tot lauwwarm. Knoflook pellen en boven olie uitpersen. Pepertje boven olie verkruimelen. Ca. 2
minuten zachtjes verwarmen. Tagliatelle afgieten. Olie erdoor scheppen.

Tagliatelle over vier borden verdelen, zo dat puntig bergje ontstaat. Oregano in toefjes van takjes nemen. Achtergebleven olie langs bergje sprenkelen. Oregano erover strooien.

Recept 23 keer bezocht en 11 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 4,3 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie De variant die ik altijd maak is:

verse peper, knoflook en peterselie hakken.
Dit door de olie doen met zeezout en dan de olie met de ingredienten even opbakken en door de spagetti roeren. Vers gemalen parmezaanse erover en klaar.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Een verse spaanse peper is natuurlijk veel lekkerder.
En nog veel lekkerder is het met gerookte kip
met marjolein. Maar goed, dan heb je weer een ander gerecht.

Datum
Naam
Waardering 4 van 10
Reactie Veel te veel olie. Moet eerst de pasta zwemles geven. 2 el is genoeg. Een paar ansjovisjes meebakken maakt het een stuk smakelijker.

Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie Dit lijkt en smaakt nergens naar.
Foei
U moet wel eerst zelf proeven voordat u zulks de openbaarheid prijsgeeft

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Prima bijgerecht!
Bereid het gerecht met verse pepers
i.p.v. de Silvo's! En gebruik de juiste olie!