RECEPT TACOSCHELPEN MET KIPFILET EN AVOCADO

Slanke gerecht uit Mexico voor 4 personen

Ingredienten

  • 12 stuks tacoschelpen
  • 400 gram kipfilet, in blokjes
  • 4 el chilisaus
  • 1 tl cayennepeper
  • Zout en peper
  • 4 tomaten, in stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 stuks avocado´s, geschild in stukjes
  • 12 flinke blaadjes sla
  • 40 gram creme fraiche

Bereiding

1. Bak de kipfilet in de olijfolie totdat ze helemaal gaar zijn. Blus af met de chilisaus en een paar eetlepels water. Voeg de cayennepeper toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg de tomatenblokjes toe. Laat zachtje opstaan.
2. Warm de schelpen heel kort op in de magnetron. Besmeer de binnenkant met de creme fraiche.
3. Was de sla en vul iedere tacoschelp met een flink blad.
4. Vul iedere schelp met het kiptomaatmengsel.
5. Serveer de schelpen warm en met de stukjes avocado erover heen.

Voedingswaarde per persoon:
350 kcal, 38 gram eiwit, 23 gram koolhydraten, 17 gram vet

Dit recept is geschreven door Freya Zuidervaart, voedingsdeskundige voor Valtaf.nl.

Recept 10 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie lijkt mij een heerlijk recept, snel klaar en lekker. Ga het snel uitproberen.