RECEPT STOKBROODJE OF PISTOLETS MET WALNOTENPESTO EN TOFU, VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH

Vegetarische gerecht uit Frankrijk voor 2 personen

Ingredienten

  • STOKBROODJE MET WALNOTENPESTO EN TOFU vegetarisch, veganistisch en vedisch
  • 1 stokbrood of 4 pistolets
  • 30 gram roomboter of plantenmargarine voor veganisten
  • 2 eetlepels walnotenolie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3 theelepels gedroogde basilicum
  • 5 walnoten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stronkje witlof
  • 1 doosje roerbaktofu finesse
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

vijzel
koekenpan

Wanneer je de pistolets of stokbrood nog af moet bakken, volg dan de aanwijzing op de verpakking. Laat ze daarna iets afkoelen.
Maak de pesto in de vijzel van walnoten en sesamolie, basilicum, geperste knoflook en walnoten. Je kunt het ook met verse basilicum in de blender maken. Ik houd van een beetje grove structuur vandaar de vijzel. Voeg de boter toe en vermeng dat tot een smeuïge massa.
Verhit de olie in de pan en bak de tofu knapperig en bruin.
Snijd het onderstuk van het stronkje lof en kies de mooie bladeren uit.
Snijd het stokbroodje of de pistolets door en smeer een lekkere laag pestoboter op de twee helften. Daar gaan wat blaadjes lof op en je verdeelt er een deel van de tofu over.

In plaats van tofu kun je ook walnotenkaas gebruiken, lijkt me ook erg lekker. Veganisten kunnen het dan niet eten.

Recept 15 keer bezocht en 3 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!