RECEPT SPINAZIE MET TOMATEN EN AMANDELEN

Groente gerecht uit Turkije voor 4 personen

Ingredienten

  • 500 gram spinazie
  • 1 ui, grofgehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten, ontveld en gehakt
  • 75 gram geblancheerde amandelen, geroosterd
  • 3 el olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Was de spinazie en verwijder eventuele taaie steeltjes. Doe de blaadjes zonder water in een grote pan en laat op halfhoog vuur met het deksel erop een paar minuten stoven tot ze geslonken zijn. Laat vervolgens goed uitlekken in een vergiet.
Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook. Doe de tomaten en zout en peper erbij en laat zonder deksel 5 minuten koken. Voeg de spinazie toe en roer de amandelen erdoor. Serveer meteen.

Tip: een schaaltje met losgeroerde Turkse of Griekse yoghurt past hier goed bij.

Recept 9 keer bezocht en 16 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie ik had amandelen liggen dus ik dacht ik ga dit maken. was best lekker bij mijn gegrilde tonijn.