RECEPT SPARERIBS MET KETJAPSAUS

Recept voor spareribs met pittige ketjapsaus, eerst gekookt dan gefrituurd en dan nog geroerbakt in de ketjapsaus.

Vlees gerecht uit Indonesie voor 2 personen

Ingredienten

  • ca 750 gram spareribs, in kleine stukjes gehakt
  • 3 tenen knoflook, gehakt
  • bloem
  • peper en zout naar smaak
  • olie om te frituren
  • Saus
  • 1 dl goede ketjapsaus
  • 3 sjalotjes, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 el sambal (badjak of andere)
  • 1 tl 5 kruiden poeder
  • 1/2 tl garnalen pasta

Bereiding

Kook de ribbetjes in water voor ca 40 minuten. Goed laten uitlekken en droog deppen.

Bloem mengen met peper, zout en knoflook. Ondertussen ook frituur olie verhitten. Ribbetjes bedekken met bloem en snel frituren tot lichtbruin. Goed laten uitlekken.

In andere pan in beetje olie de sjalotten met knoflook bakken, voeg na 2 min. de sambal en 5 kruiden poeder toe met de garnalen pasta. Dan de ketjap en goed mengen en doorverwarmen.

Dan de ribbetjes door de saus heen mengen en meteen serveren.

Recept 34 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!