RECEPT RIJST MET SPINAZIE EN GEHAKT

Dit gerecht kan warm, lauwwarm of (in de zomer) zelfs koud worden geserveerd

Rijst gerecht uit Turkije voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 kg spinazie, gewassen en grofgehakt
  • 2 uien, fijngehakt
  • 2-3 tomaten, ontveld en gehakt
  • 3 el boter
  • 250 gram runder- of lamsgehakt
  • 150 gram rijst
  • 3 dl water
  • 1-2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl pul biber of cayennepeper
  • zout en peper

Bereiding

Smelt de boter in een braadpan en fruit de uien. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Doe de tomaten erbij en laat 3 minuten sudderen. Doe nu de rijst, het water, het paprikapoeder, de pul biber en zout en peper erbij, doe het deksel op de pan en laat op laag vuur ca. 15 minuten sudderen. Controleer tussentijds of het niet droogkookt en voeg eventueel een scheutje water toe.
Voeg de spinazie toe als de rijst gaar is (het water moet nu volledig door de rijst geabsorbeerd zijn) en warm nog 2 minuten door.
Serveer dit gerecht met Turks brood en Griekse of Turkse yoghurt (10% vet) met knoflook en zout.

Recept 19 keer bezocht en 112 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,6 obv 5 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker om het gehakt te kruiden met köfte harci (Turkse gehaktkruiden) maakt het minder flauw.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie erg lekker, komt op mijn vaste menu!

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie inderdaad wel mild zo maar als basisrecvept heel geschikt. lekker met die yoghurt erbij.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie het was voor de rest lekker maar mag wel meer kruiden bij erg flauwtjes nog

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Toch een 8, maar met wat extra kruiden!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ziet er een beetje "soggy" uit maar net iets meer kruiden erg lekker