RECEPT RIB EYE MET GEKRUIDE MOSTERDSAUS EN WORTEL GROENTEN

Vlees gerecht uit Amerika voor 2 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 2 grote wortels/winterpeen in stukjes van ca. 2-3 cm.
  • 6 kleine zilveruitjes, rauwe (of sjalotten)
  • 2 aardappels in blokjes van ca. 2-3 cm.
  • 5 el. olijfolie
  • 1 dikke ribeye van ca. 5 cm. dik
  • Gekruide Mosterdsaus
  • 1 dl Dijonmosterd
  • 1 tl verse fijngesneden oregano
  • 1 tl vers gehakte tijm
  • 1/2 tl vers gehakte rozemarijn
  • 1/4 tl anijs, gehakt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225 C.

Meng de groenten met 3 el olie in een schaal en meng goed zodat alles bedekt is met olie. Ruim bestrooien met peper en zout. Leg de groenten in een ovenschaal.

Wrijf de ribey in met de overgebleven olie en bestrooi rijkelijk met peper en zout. Leg op een stuk ovenpapier.

Rooster de groenten in ca. 40 minuten gaar, af en toe omdraaien.

Meng voor de mosterdsaus alles, liefst een dag van te voren om de smaken goed te laten mengen.

Rooster de ribeye in ca. 20 minuten tot medium (in dezelfde hete oven). Dan in dunne plakjes snijden en serveren met de groenten en de mosterdsaus.

Recept 20 keer bezocht en 15 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Net geprobeert met een gewone steak. Overheerlijk. Het enige wat ik niet in huis had was de anijs, maar zelfs zonder dit was de saus overheerlijk.

Tip; zet de saus 5 minuten mee in de oven.

Smakelijk!