RECEPT QUORN MET THAISINDISCHE SAUS, VERSE MELOEN EN PANDANRIJST, VEGETARISCH EN VEGANISTISCH

Vegetarische gerecht uit Thailand voor 2 personen

Ingredienten

  • Een heerlijk recept van mijn schoonzus:
  • QUORN MET THAIS/INDISCHE SAUS, VERSE MELOEN EN PANDANRIJST
  • voor 2 personen vegetarisch en veganistisch
  • 1 doosje quornstukjes of roerbaktofu voor de veganisten
  • 2 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel kipkruiden
  • 1 prei
  • een kleine winterwortel
  • 100 gram champignons
  • 100 gram gekookte sperziebonen

Bereiding

wok

Verhit de olie in de wok en bak de quorn of tofu op hoog vuur, terwijl je steeds omschept.
Doe er de knoflook en kipkruiden bij, de in dunne ringetjes gesneden prei, geraspte wortel, in plakjes gesneden champignons en de gekookte boontjes.
Laat het geheel een tijdje sudderen.

Intussen maak je de saus en daar heb je voor nodig:

150 ml kokosmelk
25 ml zoute soja
50 ml water
mespuntje sambal

pannetje

Doe de ingrediënten in een pannetje en laat het tot de gewenste dikte inkoken.

De pandanrijst heb je al gekookt.
Serveer de quorn of tofu op de rijst waar je de saus overheen laat lopen. Geef er de verse meloen en een frisse salade bij.

Recept 14 keer bezocht en 4 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!