RECEPT PROVENCAALSE TAPENADE

Recept van Tonny Leeflang

Tapas+Mezze gerecht uit Frankrijk , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 16 eetlepels ontpitte zwarte olijven
  • 100 gr tonijn uit blik, uitgelekt
  • 1 potje ansjovisfilets in zout, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 eetlepels Dijon-mosterd
  • 10 eetlepels kappertjes
  • 3 eetlepels wijnazijn
  • 2 eetlepels cognac
  • zwarte peper
  • olijfolie

Bereiding

Laat de keukenmachine draaien, doe dan pas alle ingrediënten via de vulopening in de kom en laat draaien tot een smeuïge, niet geheel homogene pasta.

Recept 28 keer bezocht en 20 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie ik heb het zojuist geproefd en het smaakt heerlijk!!!!
Vervang de wijnazijn door citroen, verwijder het tonijn en de cognac, en voeg er knoflook bij en jij heb la "tapenade noire de provence"
Je kan het ook doen met groene olijven met amandelen et cognac!!!!
Vic