RECEPT PITTIGE NOEDELSOEP MET TAUGE, BOSUITJES EN BIEFREEPJES

Soep gerecht uit Japan voor 4 personen

Ingredienten

Foto: Pittige Noedelsoep met tauge, bosuitjes en biefreepjes
  • zout, 250 g eiermie, 2 rode pepers,
  • 1/2 zakje verse selderij,
  • 3 vleesbouillontabletten,
  • 3 plakjes verse gemberwortel á ca. ½ cm.
  • 1 theelepel koekkruiden,
  • 300 g roerbak-biefreepjes,
  • 3 bosuitjes, 100 g taugé

Bereiding

In grote pan ruim water met zout aan de kook brengen. Mie toevoegen en ca. 4 minuten laten wellen. Pepers schoonmaken, zaadjes verwijderen en pepers in lengte in flinterdunne reepjes snijden. Selderij fijnhakken.

In andere pan 1 ¼ liter water met bouillontabletten, peperreepjes, gember, koekkruiden, vleesreepjes en helft van selderij aan de kook brengen en ca. 5 minuten heel zachtjes laten pruttelen.

Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringen snijden. Bouillon pittig op smaak brengen met zout en peper. Mie in vergiet laten uitlekken. Helft van mie in soepkommen leggen. Bosui, taugé en rest van selderij erop leggen. Hete bouillon erop scheppen.

Recept 28 keer bezocht en 20 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie geweldig lekker vooral die koekkruiden geven een speciale smaak.