RECEPT PADDESTOELENRAGOUT

Lekker op smaak gebracht met paprikapoeder en Cognac

Groente gerecht uit Amerika voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 750 gram gemengde paddestoelen, bv. cantharellen, oesterzwammen, kastanjechampignons
  • 4-6 sjallotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el boter
  • 2 el Cognac
  • 150 ml kippenbouillon
  • 125 ml slagroom
  • 2 tl paprikapoeder
  • half bosje peterselie
  • 125 ml zure room
  • zout en peper

Bereiding

Halveer de paddestoelen en snijd de grotere eventueel in vieren. Hak de sjallotjes en de knoflook fijn.

Smelt de boter op halfhoog vuur in een grote braadpan en fruit de sjallotjes en knoflook. Voeg de Cognac toe en laat 1 minuut sudderen. Doe de paddestoelen erbij en bak ze al roerend 3 minuten. Voeg de bouillon, de slagroom, het paprikapoeder en zout en peper toe en laat op laag vuur onafgedekt sudderen tot de vloeistof wat is gereduceerd, ca. 12 minuten.
Hak de peterselie fijn en doe deze van het vuur af samen met de zure room bij de paddestoelen. Warm nog even door maar laat niet meer koken.

Recept 19 keer bezocht en 46 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Witte bonen met bacon en andijvie
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Prima recept, maar ipv sjallotten heb ik toch maar sjalotjes genomen!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Heb dit gerecht zojuist bereid. Wij hebben heerlijk gegeten, echt een aanrader!