RECEPT MISO YAKITORI

Gegrilleerde kip met miso
(Miso yakitori)
Bij deze vorm van yakitori wordt de kip met een kruidige miso-saus bestreken.

Gevogelte gerecht uit Japan voor 4 personen

Ingredienten

Foto: Miso yakitori
  • 1 kg gefileerde kippebouten
  • 4 gewassen en schoongemaakte jonge preitjes
  • MISO-SAUS:
  • 100 g miso
  • 40 g suiker
  • 3 eetl sake
  • 2 eetl. mirin

Bereiding

Vermeng de ingrediŽnten voor de Miso-saus in een pan. Verwarm het mengsel tot de suiker is opgelost. (Deze hoeveelheid miso-saus is genoeg voor enige maaltijden.)

Snijd de kip in stukjes van 21/2 cm 121 en snijd de preitjes in stukjes van 4 cm lang. Rijg de stukjes kip en prei om en om op bamboe pennen. Grilleer het gerecht onder regelmatig omdraaien, tot alles bijna gaar is.

Bestrijk de spitjes met de misosaus en grilleer verder. Draai de bestreken zijde naar het vuur toe en betrijk de andere zijde. Herhaal nu twee f drie maal bij ieder spitje. Serveer onmiddellijk.

Recept 13 keer bezocht en 6 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Yakitori
Foto: Yakitori  

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!