RECEPT MAROKKAANSE VISTAJINE

De vis in deze tajine wordt gemarineerd in Charmoula, een typisch Marokkaanse kruidenmarinade

Vis gerecht uit Marokko voor 4 personen

Ingredienten

  • 125 ml olijfolie
  • 2-3 el gehakte bladpeterselie
  • 3 el gehakte koriander
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • snufje cayennepeper
  • snufje saffraan
  • zout en peper
  • 4 flinke witvisfilets, bv. kabeljauw, heek of heilbot
  • 400 gram wortels, in dunne schijfjes
  • 500 gram tomaten, in dunne schijven
  • 1 grote ui, in dunne ringen
  • 1 citroen, in dunne schijven
  • 1 rode paprika, in dunne repen
  • 20 zwarte olijven, ontpit en gehalveerd

Bereiding

Combineer de eerste 10 ingrediënten in een kom. Marineer hierin de visfilets en zet ze 2 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de schijfjes wortel over de bodem van een ovenschaal. Verdeel er de helft van de tomaten, de helft van de ui en de helft van de citroen over. Bestrooi met zout en peper.

Haal de visfilets uit de marinade en leg ze op het groentemengsel. Leg hierop de resterende tomaat, ui en citroen en verdeel daar de repen paprika en de olijven over. Giet de marinade erover en dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak 25 minuten in de oven.

Verhoog de temperatuur naar 200 graden en bak nog eens 10 minuten.

Recept 12 keer bezocht en 198 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Vis met harissa
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,2 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie dit is echt heel lekker en nog super gezond ook!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Kan het ook met panga filet

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie héél lekker! maakte het voor 8 personen, met minder olie(1/4 minder) en serveerde met broodjes. Lekker!!!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Een heerlijk gekruid visgerecht. Het was goed gelukt, want het is ook niet moeilijk te maken. Echt een aanrader en om nog 's te doen.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Heerlijk, als je de olie halveert, is het ook nog lekker slank!
Ik heb door de marinade wat bruschetta kruiden gedaan.