RECEPT MAKREEL MET SPERZIEBONEN EN RIJST

Recept met makreel, een variant op pepesan.

Vis gerecht uit Indonesie voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 grote ui
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 gerookte makreel
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel sambal (naar smaak)
  • 1 a 2 eetlepels ketjap
  • 1 blik sperziebonen
  • 1 dobbelsteentje trassi
  • maizena (of bloem)
  • rijst.

Bereiding

Bak de gesnipperde ui en de uitgeperste knoflook in de olie.
Voeg de trassi, sambal en ketjap naar smaak toe en het blikje tomatenpuree.
Voeg een glas water toe en het geheel aan de kook brengen.
Uit het blik sperziebonen een half kopje vocht achterhouden en de rest toevoegen in de pan.
De makreel van de graat ontdoen en in stukjes toevoegen.
Dit geheel goed doorwarmen.
Bij het kopje achtergehouden vocht maizena of bloem toevoegen en bij het geheel doen.
Nog even laten sudderen en opdien met witte rijst.

Recept 153 keer bezocht en 141 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 6 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Lekker gerecht. De hoeveelheden water waren voor mij iets te veel. Het resultaat was bij mij dus iets aan de waterige kant. (Volgende keer dus minder water) Ik ga het zeker vaker maken. De ingredienten heb je vrijwel altijd in huis ( ik tenminste wel....)

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Wat er ook erg lekker uitzag was het gerecht dat Didier Garnish afgelopen dinsdag klaarmaakte in de voorlopig laatste aflevering van het programma 'In de keuken' op Canvas. De voormalige chef-kok van restaurant Gin-Fish in Antwerpen bereidde er zijn gemarineerde jonge makrelen. Ook tennisspeelster Dominique Monami maakte het gerecht klaar. Het recept en de bijhorende videofragmenten kan je terugvinden op canvas.be/indekeuken.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Heel lekker recept om makreel te maken (ik was er net naar op zoek)

Tip voor liefhebers: Doe ipv sambal een lekkere madam ganette met een sneetje erin en lekker laten sudderen tot het pittig genoeg is!

Greetz!

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie lekker simpel

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie was erg lekker, vandaag voor de 2e keer maken

Tx!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie prima recept, ook nog gezond en voor herhaling vatbaar.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie hadden we 30 makrelen gevangen met zeevissen

maar met dit soort gerechten weet ik weer wat ik moet doen met al die markrelen

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker smakelijk en gemakkelijk recept! Ik maakte het zonder trassi en met verse boontjes , die ik 10 min. voorgekookt heb en daarna heb toegevoegd !