RECEPT LAMSVLEES LOCARNO

Vlees gerecht uit Zwitserland voor 4 personen

Ingredienten

  • 750 gram lamsbout zonder been, in stukken van 5 cm
  • 50 gram boter
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 el verse salie, fijngehakt
  • 1 el verse munt, fijngehakt
  • 4 jeneverbessen, geplet
  • 1 kaneelstokje
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • zout en zwarte peper
  • 250 ml droge witte wijn
  • 200 ml slagroom
  • 2 el witte rum

Bereiding

Smelt de boter in een braadpan en braad het vlees rondom bruin. Haal het met een schuimspaan uit de pan en zet het weg.

Fruit de ui glazig in het achtergebleven vet. Voeg de knoflook en de kruiden toe en fruit deze even mee. Doe het vlees terug in de pan, doe de wijn erbij en laat het geheel 1 uur afgedekt sudderen.

Haal het vlees met een schuimspaan uit de pan en houd het warm onder zilverpapier. Zeef de saus en doe deze weer terug in de pan. Voeg de slagroom en de rum toe en kook de saus in tot hij dik is. Doe het vlees erbij en warm alles nog even door. Maak op smaak af met zout en peper en serveer met bv. rijst of pasta en doperwten.

Recept 9 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Zuricher kalfsvlees in champignon roomsaus
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Een heerlijk geurend en smakend gerecht.
Mijn gasten waren zeer tevreden. We aten het met pasta en (door elkaar geserveerd) snijbonen en doperwtjes.