RECEPT KRUIDEN KAASFONDUE

Sandwich gerecht uit Zwitserland

Ingredienten

  • 1 teentje knoflook
  • 4 dl droge witte wijn
  • 300 gram jong-belegen Edammer kaas
  • 300 gram Kruiden kaas
  • 50 gram blauwschimmel kaas
  • 1 eetl. ma´zena
  • 1 eetl. kirsch1 theel. verse citroensap
  • stokbrood

Bereiding

Wrijf de fonduepan in met een teentje knoflook.

Giet de wijn erin en verwarm hem op de kookplaat tot dat ze gaat bruisen. (Laat de wijn niet aan de kook komen).

Voeg nu eventueel 1eetl. citroensap toe (zo word later het mengsel kaas wijn mooi homogeen).

Voeg nu de geraspte kaas in gedeelten bij de wijn, terwijl u goed roert met een houten lepel met een gat erin. Meng de ma´zena aan met wat wijn en bind hiermee de fondue tot sausdikte.
Breng hem op smaak met de kruiden, room en eventueel de kirsch.

Serveren met stokbrood in stukjes en eventueel wat gekookte groenten ofzo.

Recept komt van De Kaasfondue Site Mijn vriendin heeft het al verschillende keren gemaakt en het is erg lekker!

Recept 23 keer bezocht en 3 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie groenten ofzo, ofzo ofzo, wat betekent dat? met een beetjeselder en prei ?
jammer voor de houten lepel "met een gat erin"; mijn lepel is zonder gat erin; moet ik nou echt een lepel met gat erin kopen of een gaatje boren in de lepel zonder gat erin?
ik ga het recept volgende week voor mijn vriendje in Zwitserland voorbereiden, jeetje, die pietelullige zwitsertjes, ze zullen zeker niet tevredenzijn als ik mijn lepel zonder gat erin gebruik