RECEPT KNOFLOOK ARTISJOKKEN PASTA

Recept voor artisjok hartjes, pasta, knoflook. "Alles met geroosterde knoflook is lekker ;-), nou bijna alles. Je krijgt een heel subtiele knoflook maar je krijgt geen overweldigende adem!"

Pasta gerecht uit Italie

Ingredienten

Foto: Knoflook Artisjokken Pasta
  • 1 bol knoflook
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 1 kleine ui, fijn gesneden
  • 6 pomodori tomaten, ontveld en ontzaad, fijn gesneden
  • ca 150 gram artisjokkenhartjes, uitgelekt en fijngesneden
  • 1 el verse tijm
  • 1 dl groentebouillon
  • ca 250 gram pasta, liefst 'sliertjes' pasta (spagetti, tagliatelle, fettucini) gekookt
  • vers geraspte parmezaanse of romano kaas (optioneel)

Bereiding

Verhit de oven voor op 180 graden. Snijd de kop van de knoflookbol en verwijder uitstekende droge 'velletjes'. Besprenkel met wat olie, peper en zout en rol in wat aluminiumfolie en zet in de oven. Ca. 45 minuten roosteren en daarna af laten koelen.

Ondertussen de overgebleven 2 el olie verwarmen in een pan en de ui fruiten, ca 3 minuten. Dan de tomaat, artisjokken en tijm toevoegen en nog 5 minuten bakken. Dan de bouillon tovoegen en aan de kook brengen. Vuur laag zetten en de gekookte pasta toevoegen.

Dan de geroosterde knoflookbol uit de teentjes knijpen en door het pasta/saus mengsel roeren. Op smaak brengen met peper, zout en kaas en serveren.

Recept 24 keer bezocht en 21 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie héééééérlijk

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Eens een andere manier om pasta klaar te maken.
Ondanks de grote hoeveelheid look, heeft het
gerecht geen uitgesproken looksmaak. Waarschijnlijk
door de combinatie zout/olie/oven.
Een aanrader.