RECEPT KNAPPERIGE GARNALENBALLETJES

Dit is een Dim Sum gerechtje.

Tapas+Mezze gerecht uit China , geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 325 gram gepelde, schoongemaakte garnalen
  • 1/2 kopje fijngesneden waterkastanjes
  • 1 1/2 el geraspte gember
  • 1 1/2 el gehakte lenteui
  • 1 1/2 el rijstwijn
  • 1 tl sesamolie
  • zout naar smaak
  • 1 geklopt eiwit
  • 2 el maizena
  • 125 gram dunne rijstnoedels
  • Pruim- of mosterdsaus om te dippen.

Bereiding

Hak de garnalen fijn in een keukenmachine.

Veog de waterkastanjes, gember, lenteui, rijstwijn, sesamolie, zout, eiwit en maizena toe. Meng goed. Goed of laten koelen zodat het stijf wordt.

Doe de noedels in een theedoek en vouw dicht. Breek zo de noedels in kleine stukjes.

Maak balletjes van het garnalen mengsel en druk die rondom in de noedels.

Frituur de balletjes in ca. 3-4 minuten gaar in olie van 180 C.

Serveren met dips.

Recept 33 keer bezocht en 12 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Chinese loempia
Planet Hollywoods Potstickers
   

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ik ben blij met het recept omdat dit kleine hapjes zijn die ik op speciale gelegenheden kunnen
we zijn er erg vroeg mee maar er zijn zoveel dingen waar ik rekening mee houden moet,en we moesten t op die datum pas doen omdat t een speciale dag is voor hem,(trouwdatum van hun zijn ouders(zijn allebij overleden)
uitgedeeld worden.
Ik ben nu op zoek naar speciale hapjes omdat we 26-3-07 gaan trouwen en wij willen met een klein groepje iets vieren en ik wil t zelf voorbereiden.
en makkelijk kunnen klaarmaken als t zover is.
ik wil jullie er HEEL ERG HARTELIJK BEDANKT voor jullie recept.

GROETJES Monique van Oeveren.