RECEPT KIPSALADE MET NOTEN

gestoomde kip met vijgen

Slanke gerecht uit Nederland voor 2 personen, geschikt voor op of bij de barbecue, voor kerst en andere feestdagen, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 2 perziken
  • 5 pecan noten of walnoten
  • 125g kipfilets
  • 8 dl kipbouillon
  • 200g gemengde sla
  • 1 dl citroensap
  • 1 el bloemenhoning
  • 2 els verse tijmblaadjes
  • 6 verse vijgen
  • versgemalen peper
  • zout

Bereiding

1. Snijd de kip in reepjes en stoom de kipfilets in 5 minuten gaar boven de kipbouillon.
2. Laat de kip afkoelen en maak de perziken schoon.
2. Verdeel de sla over de borden en schik er de vijgen en wat partjes perzik op.
3. Meng het citroensap met de honing en de tijm en laat die staan. Verdeel de plakjes kip over de salade en schenk er de dressing over.
4. Werk de salade af met wat peccan-of walnoten en breng het op smaak met peper en zout.

Energiewaarde per persoon: 384kcal, 1.5g eiwit, 28g koolhydraten, 0g vet, 3g vezels.

Dit recept is geschreven door Freya Zuidervaart, voedingsdeskundige voor Valtaf.nl.

Recept 10 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Kippenblokjes met kerrie en ananas
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!