RECEPT KIPFILET MET BALSAMICO AZIJN SAUS

Gevogelte gerecht uit Italie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 2 dubbele kipfilets (met bot en vel, gehalveerd)
  • zout en peper naar smaak
  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 el fijngehakte sjalot
  • 3 el balsamico azijn
  • 3 dl kippebouillon
  • 2 tl fijngehakte verse marjoram

Bereiding

Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit 1 el boter in een pan op hoog vuur. Voeg de kip toe, vel-zijde naar beneden, tot het vel knapperig wordt. Vuur lager zetten en op medium-laag vuur kip gaar maken.

Plaats de kip in de oven om warm te houden.

Voeg de sjalot aan de pan toe en fruit deze even. Voeg dan de azijn toe en breng aan de kook tot er een soort glazuur ontstaat. Voeg de bouillon toe en reduceer tot ongeveer de helft.

Breng op smaak met peper en zout, haal van het vuur en voeg de laatste boter toe en klop die er doorheen samen met de marjoram.

Recept 14 keer bezocht en 7 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!