RECEPT KIP GYROS MET KOMKOMMERSALSA EN TZATZIKI

Lekker recept voor de eerste mooie dagen van maart 2009

Gevogelte gerecht uit Amerika voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 Tzatziki recept
  • 1 komkommer, in kleine stukjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 kleine trostomaten, in kleine blokjes
  • 1 kleine rode ui, dun gesneden
  • 1/3 kopje peterselie, platte, gehakt
  • 1/4 kopje munt, fijngesneden
  • 1/4 kopje olijfolie
  • 1 ruime tl gedroogde oregano,
  • 1 ruime tl gedroogde rozemarijn,
  • 1 naan brood
  • 1/2 geroosterde kip (of 2 kippebouten geroosterd), geplukt in kleine stukjes
  • 1/2 ijsbergsla, fijngesneden

Bereiding

Meng komkommer met tomaat, uien, peterselie, munt en 1/2 tl citroensap. Breng op smaak met zout en peper en meng goed als salsa.

Verwarm olie zacht en doe er de oregano, rozemarijn, knoflook, 1/4 tl zout en 1/8 tl peper en laat heel zachtjes verwarmen. Ca. 2 minuten.

Dan kip met 3 el van knoflook mengsel mengen en op smaak brengen met zout en peper. Brood met knoflook olie bestrijken en grillen tot mooi goudbruin.

Wat tzatziki op warm brood smeren, daarop kip, sla en salsa en zo serveren.

Erbij nog de salsa en sla geven.

Recept 20 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie De Griekse keuken heeft heel wat te bieden. Dat zagen we gisteren in het programma 'In de keuken' op Canvas. Daar was chef Constantin Erinkoglou van het Griekse restaurant Notos in Brussel te gast. De chef bereidde er twee van zijn topgerechten en liet zowel Eva en Kapinga Gysel van Zita Swoon als stand-up comedian Philippe Geubels zullen die namaken. Later deze week vind je de recepten en bijhorende videofragmenten terug op canvas.be/indekeuken. 'In de keuken' speelt iedere dinsdag om 20.40u op Canvas.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Super recept!! Zorg voor genoeg kip, deze hoeft niet perse geroosterd te zijn, je kunt ook de kip gebruiken na het trekken van bouillon ofzo.

Als brood had ik de dunne turkse broden gebruikt, erg lekker.

Aanrader!!