RECEPT JAMAICAANSE JERK KIP

Dit recept geeft een marinade voor kip die natuurlijk het lekkerst is voor op de barbecue, maar ook erg lekker is uit de oven.

Gevogelte gerecht uit Antillen+Caraibben , geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

Foto: Jamaicaanse Jerk Kip
  • 5 lenteuitjes
  • 5 takjes tijm (of 1/2 el gedroogd)
  • 2 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 el bruine suiker
  • 2 tl gemalen piment (allspice)
  • 1 tl nootmuskaat poeder
  • 1 tl kaneel poeder
  • 2 mdm jeanet pepers
  • 1/3 kopje japanse soyasaus
  • 2 el olie
  • 1/4 kopje azijn
  • 1 ui
  • 1/2 kopje sinasappelsap
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gember, geraspt
  • 6 kipstukken (carbonade, kippenpoten, stukken met vel)

Bereiding

Doe alle ingredienten (behalve kip) in een blender oid en maal dit fijn tot een dikke 'saus' ontstaat.

Marineer de kip in een zak met ongeveer de helft van de marinade. De andere helft is nog wel een maand houdbaar.

Serveren met een frisse saus zoals de mango-komkommersalsa.

Voor een volledige maaltijd serveren met gekruide rijst en bijvoorbeeld kikkererwten.

Of met een salade en naanbrood.

Recept 33 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Vandaag gemaakt, 2 varianten, 1 zonder peper voor de kids en 1 met peper (een stukje) voor ons. Zelf met de kleine stukje was het nogal pittig! Let hier dus goed op. Verder was de smaak goed, wij hadden het met rijst, de volgende keer wordt dat een broodje.