RECEPT INDIASE GEBAKKEN AARDAPPELS

Bombay potatoes

Groente gerecht uit India voor 4 personen

Ingredienten

  • 6 grote aardappels, geschild en in blokken
  • 4 tomaten, in vieren gesneden
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 el gehakte verse gember
  • 2 tl mosterdzaad
  • halve tl komijn
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl garam masala (of kerriepoeder)
  • 1 tl cayennepeper
  • zout
  • 3 el slaolie
  • 3 el boter

Bereiding

Kook de aardappelblokken 5 minuten in water met zout. Giet af en laat afkoelen.
Verhit de olie in een zware braadpan en voeg de mosterdzaadjes toe. Wacht tot ze beginnen te springen (doe eventueel het deksel op de pan) en doe dan de gember en knoflook erbij. Roerbak 30 seconden en voeg de overige kruiden toe, de boter en de aardappels. Laat ca. 10 minuten bakken op middelhoog vuur met het deksel schuin op de pan. Schep regelmatig een keer om.
Doe nu de tomaten erbij en bak nog een minuut of drie. Voeg zout naar smaak toe en serveer.

Recept 14 keer bezocht en 19 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Indiase aardappel en bloemkoolschotel
Aloo Gajjar
   

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!