RECEPT INDIAASE POMOEN CURRYSCHOTEL
Recept van Laura Meihuizen
Vegetarische gerecht uit India
Ingredienten
- 4 tenen knoflook, gepelt en gesnipperd
- 2 rode uitjes, gesnipperd
- 1 preitje, gewassen en gesneden
- 2 aardappels, in blokjes
- 1 kleine pompoen, in blokjes, pitten verwijderd
- 1 courgette, in blokjes
- 1 aubergine(klein), in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 blikje kikkererwten, sap afgegoten
- 3 eetlepels Garram massala(indiaase kruiden)
- 1 eetlepel djinten
- 100 ml room of kokosmelk. Bij de AH is er soyaroom te koop voor de lijners onder ons!
- verse koriander(optioneel)
- wat boullion
- Pakje "Patak's"Papadums(Indiaase linzenmeel -cracker -achtig iets, lijkt op kroepoek)(bij AH)
Bereiding
Bak in de volgende volgorde: aardappel, pompoen, prei, aubergine, courgette en paprika.
Als alles een beetje gekleurd is voeg dan wat boullion toe en laat dit alles zeker een half uurtje sudderen. Voeg de laatste 10 min de kikkererwten toe. Voeg als laatste wat kokos melk of room toe zodat je een romige saus krijgt, of voor een wat cholesterol-vrije en minder vette saus soyaroom(van het merk Alpro of Provamel)
Garneren met wat verse koriander.
De papadums volgens het pakje bereiden en serveren met rijst en een tomaten salade.