RECEPT HONINGIJS

Roomijs met een heerlijke honingsmaak!

Zoete gerecht uit Belgie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

Foto: Honingijs
  • 220 ml room, minstens 35% vetgehalte
  • 150 ml halfvolle of volle melk
  • 80 gr witte fijne suiker
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 2 eierdooiers

Bereiding

Klop de dooiers met de suiker tot een witte vaste massa.

Breng de room en de melk aan de kook en roer er dan de honing voorzichtig onder en meng het dan onder de opgeklopte dooiers en suiker en roer alles goed onder elkaar.

Zeef het geheel over in een zuivere sauspan en zet op middelhoog vuur.

Laat het honingijs \"a la nappe\" binden met behulp van een spatel en zorg ervoor dat het niet kookt.

Maak nu en dan een streep op de achterkant van de de spatule, als het mengsel niet meer naar onder loopt is hij voldoende gebonden.

Laat het mengsel afkoelen in een koud-water-bad. Breng het geheel nu over in een roomijsmachine.

Na 30 a 40 minuten is de honingijs klaar en kan je hem in een plastiek bakje storten en in de diepvries zetten.Haal de honingijs 20 minuten voor gebruik uit de diepvies.

Tip:
Vervang de honing met maple syrup.

Recept 13 keer bezocht en 8 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!