RECEPT HONGAARSE GOULASHSOEP

Soep gerecht uit Hongarije voor 4 personen

Ingredienten

  • 500 gr. soepvlees
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 winterwortel
  • 1 rode paprika
  • 4 tomaten
  • 500 gr. aardappels
  • 2 tabletten rundvleesbouillon
  • 15 gr. paprikapoeder
  • 2 theel. kummelzaad
  • 2 eetl. olie
  • zout en peper

Bereiding

Snij de ui en de knoflook fijn. De tomaten en de paprika van het zaad ontdoen. Aardappels schillen en in grove stukken snijden. De wortel schoon maken en in kleine blokjes snijden.

Laat de olie in een grote pan heet worden en fruit hierin de ui en knoflook. Het vlees zouten en bij de ui licht aanbraden.
Pureer de tomaat en de paprika in een keukenmachine en doe dit samen met 2 liter warm water, de kummel, paprikapoeder en de bouillontabletten bij het vlees.
Laat dit alles ongeveer 1,5 uur zachtjes koken. Doe de aardappelen en de wortel bij de soep en laat deze in 20 min. gaar worden. op smaak brengen met peper en zout.

Recept 22 keer bezocht en 73 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie hoi ik ben zelf ook hongaars en dit recept heb ik nog nooit gehoord,en ik mis natuurlijk de winj
mvg Andrea

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik heb een soortgelijk recept van een oude hongaarse wijnboer gekregen. Ik mis in dit recept in elk geval de rode wijn... Die is onontbeerlijk voor de gulyás. Inderdaad moet je de erös paprikapoeder uit hongarije hebben en dezelfde hoeveelheid édes paprikapoeder (scherpe en zoete) dan benader je de smaak zoals je het op de pusta krijgt.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Ik ben zelf Hongaars en ik bereid de Goulasch een beetje anders, maar deze recept lijkt mij ook best lekker. Belangrijk is om Hongaarse paprika poeder te gebruiken, de Nederlandse heeft helaas geen smaak.