RECEPT GEVULD BLADERDEEG, VEGETARISCH

Te eten als snack maar ook als hoofdgerecht.

Vegetarische gerecht uit Italie , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • GEVULD BLADERDEEG vegetarisch
  • 1 doosje bladerdeeg of 7 plakjes
  • 75 gram blauwschimmelkaas
  • 75 gram geitenkaas
  • 75 gram geraspte oude kaas
  • 2 eetlepels olie
  • 2 tomaten
  • 2 uien
  • een schijf boterpompoen
  • 20 gram pijnboompitten
  • verse peper
  • 1 theelepel kervel
  • 2 theelepels peterselie
  • theelepel tijm
  • 1 theelepel bieslook
  • 1 eetlepel groene pesto
  • 1 eetlepels paneermeel
  • 1 ei

Bereiding

wok
deegroller
schaal
bakblik

Het bladerdeeg uit de natuurwinkel bestaat uit 2 plakken en heeft nogal wat tijd nodig om te ontdooien. De plakjes bladerdeeg zijn veel sneller ontdooit.
Ik heb het bladerdeeg uit de natuurwinkel genomen en terwijl dat ontdooit kun je de uien, de in stukken gesneden en van pitten ontdane tomaten en de in stukken gesneden boterpompoen bakken. Boterpompoen is zoet en heerlijk en kun je ook heel goed rauw eten. Daarna voeg je de kruiden, verse peper en pesto toe. Zet daarna het gas uit en laat het gerecht afkoelen.
Verkruimel de kaas in een schaal en voeg er de paneermeel, pijnboompitten en het ei aan toe. Voeg er het afgekoelde mengsel aan toe en roer nogmaals zorgvuldig.
Rol het bladerdeeg uit en plak de stukken aan elkaar. Leg hier de vulling op en maak de rand nat en plak de rol stevig op elkaar. Leg de rol dan op een ingevet bakblik en bak het bladerdeeg in 30 min goudbruin bij 200 graden.

Serveer het gevulde bladerdeeg met een frisse salade.

Recept 29 keer bezocht en 14 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 10 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie SUPERLEKKER en redelijk eenvoudig te maken!!